AFC verrast iedereen met periodetitel

AFC heeft iedereen en vooral zichzelf verrast met het winnen van de eerste periodetitel in de zaterdag tweede klasse A. Koploper Marken speelde gelijk tegen nummer laatst NFC. Bol won niet en HBOK en Beursbengels verloren .AMVJ kwam op doelsaldo te kort zodat de titel naar AFC ging dat met 1-4 won bij EDO.

Trainer Wessel Colijn kon het zelf ook amper geloven. Colijn: “ Theoretisch was er een kans maar dan moesten er zoveel ploegen punten laten  liggen en wij ook nog een ruim winnen. Maar je ziet het, het kan allemaal.”

_MG_6090

Vooral het puntverlies van Marken tegen NFC was opmerkelijk. Bij rust keek Marken zelfs tegen een 3-0 achterstand aan. Vlak voor tijd stond het 3-3 en mocht Marken vanaf elf meter aanleggen maar de strafschop werd niet benut. En dus was de periodetitel verkeken. AFC was de gelukkige derde, of vierde of vijfde.

Colijn: “Dan moeten we maar een feestje gaan vier he? Ik had hier na een zwakke start van de competitie echt niet op gerekend. Vandaag miste ik ook weer drie man die vanwege werk in Marokko waren. Maar goed het blijkt dus dat we een brede en goede selectie hebben.”

_MG_6058

Na negentien minuten spelen kwam AFC in Haarlem op voorsprong door een benutte vrije trap van Murat Onal. Die zelfde Onal was na iets meer dan een half uur verantwoordelijk voor het feit dat Hofstra de 0-2 kon maken.  Keeper Berghuis was waarschijnlijk nog aan het na genieten want vanaf de aftrap schoor EDO de bal direct over hem heen (1-2).

Nog voor rust was de marge weer herstel tot twee toen Emmanuel Emma’s, na een assist van Thomas Heemskerk, de 1-3 maakte. Colijn: “ De eerste helft speelden we goed maar het tweede gedeelte was echt een stuk minder.”

_MG_6029

Twee minuten voor tijd was het Gijs Niehe die de eindstand op 1-4 bepaalde. Het was voldoende om AMVJ op doelsaldo voor te blijven. De verschillen zijn echter klein. Nummer tien op de ranglijst, ZOB, staat maar vijf punten achter de koploper.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2B.

Foto’s Tom Poederbach

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!