AFC verslikt zich in DVVA

In de zaterdag tweede klasse A heeft DVVA goede zaken gedaan door met 3-2 van AFC te winnen. Op deze koude zaterdag wisten de mannen van trainer Sjaak ter Steeg de drie punten op sportpark Drieburg te houden en daarmee blijft de ploeg meedoen om promotie naar de eerste klasse.

Volgens ter Steeg was het een terechte overwinning. Ter Steeg: ‘Op basis van het aantal 100 procent kansen vind ik dat DVVA vandaag verdiend gewonnen heeft. AFC heeft optisch gezien een veldoverwicht gehad, maar dit heeft niet tot heel veel kansen geleid. Voor ons een goede overwinning, want nu kunnen we weer naar boven kijken.’

De trainer zag zijn ploeg in een overwegend gelijk opgaande eerste kwart van de wedstrijd toch op achterstand komen. Nadat de bal simpel ingeleverd werd op de zestienmeter van DVVA kon Ben van Kessel de 1-0 scoren. DVVA kwam na deze goal beter in de wedstrijd en probeerde de wedstrijd te controleren. Op het halfuur werd Floris van der Geest 1 op 1 gezet. In eerste instantie redde AFC doelman Peter van der Linden knap, maar in de rebound werd Daan Bijlard neergelegd en wees de scheidsrechter naar de stip. Deze strafschop werd hard raak geschoten door Arjan van Diermen en daarmee werd de stand weer gelijk getrokken. DVVA was nog niet klaar voor de eerste helft. Na een mindere uittrap van Van der Linden kon Van der Geest opnieuw op het doel van AFC af en ditmaal rondde hij koelbloedig af. De laatste mogelijkheid van de eerste helft kwam op naam van Floris Dokkum. Zijn vrije trap vlak voor rust belandde op lat en ook de afvallende bal leidde niet tot de gelijkmaker van AFC. DVVA kon zodoende met een 2-1 voorsprong de rust in.

30032013DVVA-AFC3

Na rust probeerde de ploeg van Wessel Colijn, die deze week aangaf ook volgend seizoen het eerste zaterdagteam  van AFC te trainen, de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Toch was het DVVA dat uiteindelijk de 3-1 op het scorebord zette. Opnieuw kende de arbiter een strafschop toe aan de thuisploeg, ditmaal vanwege een handsbal. Wederom ging Van Diermen achter de bal staan en ook deze schoot hij hard, ditmaal recht door het midden, raak. Langs de kant werd de benutte penalty van Van Diermen door de DVVA supporters terecht vergeleken met de strafschop van Neeskens in 1974. Echter, DVVA kon niet lang genieten van het derde doelpunt. Dokkum, die al eerder gevaarlijk was met zijn vrije trap aan het eind van de eerste helft, wist nu wel de doelman van DVVA te verschalken. Ondanks een uiterste inspanning kon Daan Waleson deze vrije trap van Dokkum niet uit het doel houden.

30032013DVVA-AFC4

Met nog twintig minuten op de klok had Colijn nog wel het gevoel dat de goal zou vallen. Maar veel verder dan een kopbal die over ging en een schot van Daan Sutorius, dat uitstekend werd gestopt door Waleson, kwam AFC niet meer. De 3-2 eindstand was een bittere pil voor Colijn. ‘Een gelijkspel was in mijn ogen meer terecht geweest. Wij hebben geprobeerd om op dit moeilijke veld goed te voetballen en zo kansen te creëren. Helaas viel de gelijkmaker niet’, aldus Colijn, die de tegenstander na afloop complimenteerde. Colijn: ‘DVVA is een goede ploeg en speelde vandaag goed georganiseerd. Hier zullen weinig ploegen van winnen.’

Maandag spelen beide ploegen weer. DVVA moet op bezoek bij Haarlem Kennemerland en AFC speelt op sportpark Goed Genoeg tegen Opperdoes.

Verslag: Wessel Westerhof
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)