Home / Zaterdag 1a / AFC verspeelt 0-3 voorsprong tegen ZOB

AFC verspeelt 0-3 voorsprong tegen ZOB

AFC heeft zaterdagmiddag tegen ZOB een 0-3 voorsprong weggegeven. De ploeg uit Zuidoostbeemster won het duel uiteindelijk met 4-3.

De Amsterdammers begonnen goed en kwamen na een minuut of 5 op voorsprong, toen Zep Swijghuisen Reigersberg de bal in de voeten geschoven kreeg en Danny Been kon passeren. Een paar minuten later kreeg ook ZOB de eerste mogelijkheid. Een corner van Dennis Jansen leverde een kopkans op voor Lester Aarsman, maar de AFC-doelman wist de bal goed weg te stompen. Kort daarna viel de 0-2, wederom via Swijhuisen Reigersberg. Het was nog maar halverwege de eerste helft toen ZOB zich wederom liet verrassen en Dino Janssen de 0-3 mocht aantekenen. Kort daarna had Swijghuisen Reigersberg zijn hattrick kunnen voltooien, maar voor een leeg doel raakte hij de lat. Vlak voor rust kon ZOB wat terugdoen. Kid Ronday werd gevloerd in de zestien en vanaf de stip faalde Colin Coenderman niet. En daar bleef het voor rust niet eens bij. Yassin El Yaakoubi maakte ook nog de aansluitingstreffer op aangeven van Kid Ronday.

De thuisploeg kwam vervolgens goed uit de kleedkamer en al snel kon Ronday de gelijkmaker aantekenen. Niet veel later viel ook de vierde ZOB-treffer. Een afstandsschot van Dennis Pals werd nog weggestopt, maar de rebound was voor Dennis Jansen. Daarna waren er kansen over en weer, maar was het ZOB dat aan het einde de drie punten in handen had.

Zaterdag staat voor ZOB de regioderby tegen de verrassende medekoploper Monnickendam op het programma. AFC ontvangt dan Die Haghe.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 1a

Bron: Jan van der Molen

Foto’s: José Mol

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)