AFC verspeelt ook tegen Monnickendam matchpoint voor titel

AFC is nog geen kampioen in de zaterdag tweede klasse A. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen OSV verspeelde de ploeg van Benno Nihom ook tegen Monnickendam punten en verloor zelfs op bezoek bij de laagvlieger: 1-2. Daardoor kon de champagne wederom niet worden ontkurkt. “Deze verliespartij komt hard aan”, aldus Nihom.

Door de nederlaag van de koploper is achtervolger AMVJ –  met nog een speelronde voor de boeg – de Amsterdammers genaderd tot op twee punten. De formatie uit Amstelveen won voor de tweede week op rij in de slotminuten. Ditmaal werd ZOB met 4-3 verslagen.  Hoewel AFC met 2-1 verloor, kwamen de Amsterdammers tegen Monnickendam beter voor de dag dan tegen OSV. Mitchell Faerber kreeg na een kwartier de mogelijkheid om AFC op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal was net niet krachtig genoeg.

MNKD AFC 0-1 Swart

Na iets meer dan een half uur spelen was het alsnog raak. Een prachtige uittrap van AFC-doelman Jort Berghuis bereikte Faerber, die vervolgens het overzicht behield en de bal aflegde op de vrijstaande Justin Swart. Hij dacht niet na en schoot simpel binnen: 0-1. Op slag van rust kreeg Swart de kans om de voorsprong te benutten. “Hij had misschien beter kunnen afleggen, maar het was een goede mogelijkheid”, zag Nihom.

IMG_1587

Ook direct na de theepauze werd een goede kans niet benut. Daardoor kon de thuisploeg, die nog strijd voor lijfsbehoud profiteren. Barrie de Wolf en Sinduhij Deo bezorgden Monnickendam uiteindelijk de 2-1 zege. “Toch speelden we beter dan vorige week”, vond de oefenmeester, die enkele minuten na het laatste fluitsignaal hoorde dat AMVJ weer had gewonnen. “Dit is heel erg zuur, maar volgende week willen wij het afmaken!”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.