Home / Algemeen / AFC versterkt zich op valreep met Koen Bosma

AFC versterkt zich op valreep met Koen Bosma

Topklasser AFC heeft zich vlak voor de start van de competitie weten te versterken met aanvaller Koen Bosma. De linksbuiten komt over van het Australische Sydney United. Eerder speelde hij voor ondermeer VVSB, Young Boys en Haarlem.

In 2014 vertrok de aanvaller, na vier jaar VVSB, naar het buitenland. Hij tekende een contract bij het Cambodjaanse Phnom Penh Crown. Na een paar maanden verkaste hij naar Vietnam waar hij ging spelen voor Song Lam Nghe An. Niet veel later verkaste hij naar Australië.

Afgelopen weekend kwam hij bij Sydney United voor het laatst in actie omdat de club de play-offs miste. Eind van deze maand keert Bosma terug naar Nederland en sluit hij zich aan bij AFC.

Trainer Bart Logchies: “Ik zal Koen met open armen ontvangen. Dit is een versterking voor onze selectie. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Melvin Grootfaam voor een plek op de linkervleugel. Volgende week woensdag komt hij voor het eerst mee trainen en dan ga ik eens rustig met hem praten. Hij is fit, maar heeft er natuurlijk ook al een seizoen opzitten. We gaan het rustig bekijken.”

Foto Facebook Koen Bosma: Bosma (m) in het shirt van Sydney United

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC