Home / Algemeen / AFC wil in Valencia basis leggen voor inhaalrace

AFC wil in Valencia basis leggen voor inhaalrace

Als eerste club uit de regio heeft AFC het land verlaten om zich aan de Spaanse kust voor te bereiden op de tweede seizoenshelft van de Tweede Divisie. De hekkensluiter wacht een zware inhaalrace om zich veilig te spelen en hoopt hiervoor tot zaterdag de basis te leggen in de zon.

Woensdagochtend kwam de selectie aan in Parador de El Saler, iets buiten Valencia, gelegen aan de Iberische Zee. Daar werd direct een training afgewerkt en voor vandaag (donderdag) staat de tweede training op het programma. Vrijdagochtend (morgen) spelen de Amsterdammers een oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887, de nummer vijftien van de Derde Divisie zondag.

De meest opvallende naam in de selectie is Raily Ignacio. De spits, overgekomen van competitiegenoot Kozakken Boys, maakt nu de winterse transferperiode is geopend officieel deel uit van AFC. Hij kan zaterdag 13 januari zijn officiële debuut maken wanneer de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen subtopper Excelsior Maassluis.

De Amsterdammers hebben in de tweede seizoenshelft een hoop goed te maken. Onder leiding van interim-trainer André Wetzel pakte AFC uit acht wedstrijden slechts vier punten. De rode lantaarn van de Tweede Divisie hebben ze al enkele weken in handen. De achterstand op de veilige veertiende plek (Achilles’29) bedraagt zes punten.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC