AFC wil ook op zaterdag naar de top

Het bestuur van AFC wil ook dat de zaterdagafdeling hoger gaat spelen. Momenteel staat de ploeg van Jeroen Brussee op de derde plaats in de tweedeklasse A. De achterstand op koploper Aalsmeer bedraagt vier punten. Vice-voorzitter Ad Westerhof: “We hebben de potentie om de hoofdklasse te halen”.

Al jaren wordt er binnen AFC gezocht naar de ideale situatie om de stap tussen de talentvolle A-junioren en het vlaggenschip op zondag te verkleinen. Nu lijkt daar eindelijk een oplossing voor gevonden. Dit heeft echter wel wat veranderingen op het trainersfront tot gevolg.

De huidige trainer van de zondag 2, Wessel Colijn, zal volgend seizoen de zaterdag voor zijn rekening nemen. Colijn: “We zijn er nog niet helemaal uit maar dat ik het ga doen staat zo goed als vast. Ik moet het bestuur nog wel wat dingen invullen”. Die invulling gaat met name over wat het bestuur wil met de zaterdagtak. Zo zou er volgens Colijn ook een tweede selectie team moeten komen.

De huidige trainer van de zaterdag 1 Jeroen Brussee zal volgend seizoen dus niet meer voor de groep staan. Brussee: “Ik weet nog niet wat het gaat worden. De club heeft me wel iets leuks aangeboden. Daar ga ik over nadenken”.  Colijn: “Jeroen (Brussee, red.) is een prettig mens en een echte AFC-er. Die moeten ze wel proberen te behouden voor de club”.

De bedoeling is dat talentvolle A-junioren en spelers uit het tweede zondagelftal naar de zaterdag toe kunnen. Westerhof: “Maar dan moeten ze wel op niveau kunnen spelen. Het gat tussen het eerste en het tweede is nu veel te groot. Als de zaterdag promoveert naar de eerste klasse hebben we een mooie overbrugging en kunnen de talenten wennen aan het niveau. Op die manier wordt de sprong naar de zondag 1 een stuk kleiner. Op die manier kunnen we spelers ook makkelijker behouden voor de club. We hebben ze dan wat te bieden”.

Hoe het er allemaal precies uit gaan zien zal de komende weken duidelijk worden als Wessel Colijn een gesprek met de technische commissie heeft. Als opvolger voor Colijn bij de zondag 2 heeft AFC Joey van Leijenhorst teruggehaald. Van Leijenhorst is nu nog assistent bij Ajax zaterdag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)