AFC wint en blijft bovenin meedoen

AFC blijft bovenin meedoen in de Tweede Divisie. Zaterdagmiddag werd op het eigen Sportpark Goed Genoeg met 3-1 gewonnen van Excelsior Maassluis.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Tweede Divisie

De eerste goede mogelijkheid was voor de bezoekers. Jeremy Moreno was iedereen voorbij, maar zijn pass richting Vincent van den Berg was niet goed genoeg. Na een klein kwartier kreeg AFC de eerste mogelijkheid, toen de bezoekers moeite hadden om een bal van Johan Kulhan weg te werken. Daardoor kreeg hij opnieuw de mogelijkheid om de bal voor het doel te brengen, maar Fouad Belarbi liet zich vervolgens de bal ontfutselen. Halverwege de eerste helft kwam AFC op voorsprong. Na een aanval van Excelsior Maassluis was het in de omschakeling raak. Belarbi werd bereikt en hij legde breed op Raily Ignacio. De goalgetter rondde het koelbloedig af. Even later was hij opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. Hij ging in het strafschopgebied wat eenvoudig liggen, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Milan Hoek benutte het buitenkansje: 2-0. Voor rust werden de bezoekers ook nog één keer gevaarlijk, maar ze stuitten op Patrick Zonneveld.

In de tweede helft ontstonden er kansjes over en weer, maar écht grote kansen waren er eigenlijk nauwelijks. Er was in de slotfase nog een hoofdrol weggelegd voor invaller Nick van der Velden. Eerste kopte hij uit een vrije trap de 3-0 binnen. Vlak daarna maakte Excelsior Maassluis de eretreffer. Geen vuiltje aan de lucht alsnog voor AFC, totdat in de laatste minuut het licht even uitging bij Van der Velden. Op de helft van de tegenstander zette hij een buitensporige tackle in op Redouan Omar Ouali, waarvoor het terecht rood kreeg.

Volgende week gaat AFC op bezoek bij Noordwijk.

Foto’s: Tom Poederbach