AFC wint Gerrit van Hooff Memorial-toernooi

AFC heeft het Heemskerkse Gerrit van Hooff Memorial-toernooi gewonnen. Zaterdagmiddag was de tweededivisionist met 2-1 te sterk voor competitiegenoot Koninklijke HFC, nadat woensdag al gastheer ADO’20 (0-3) werd verslagen. Zo pakte de nieuwe hoofdtrainer Uli Landvreugd gelijk een prijs met de Amsterdammers.

“Voor de spelers is dit een bevestiging dat we op de goede weg zijn. We zijn nog verre van waar we willen zijn, maar de jongens begrijpen wel steeds meer wat ik wil”, zei Landvreugd na de toernooiwinst. “Mijn manier van werken en speelstijl is toch iets anders dan de afgelopen jaren en dat moet begrepen worden. In deze twee wedstrijden heb ik dat terug gezien en dat is fijn. Het is een leuke prijs, maar meer waarde hecht ik er niet aan.”

Halverwege keek AFC nog tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Tim van Soest. “Zij speelden erg behoudend, met vijf verdedigers, waardoor wij het dus moesten openbreken”, zag Landvreugd. Na rust kwamen de Amsterdammers door een benutte strafschop van Jonathan Richard op gelijke hoogte. Raily Ignacio, hersteld van een operatie aan zijn hand, maakte de comeback compleet door met een stift vanuit een onmogelijke hoek de zege veilig te stellen: 2-1.

Naast de terugkeer van Ignacio mocht Landvreugd deze week ook Matthijs Jesse en Derre Kwee weer verwelkomen; zij waren allebei op vakantie. Voor de Amsterdammers staat er nog één oefenwedstrijd op het programma. Volgende week zaterdag (18 augustus) gaat AFC op bezoek bij zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer. “Op sommige posities ligt het nog heel dicht bij elkaar, maar tegen Aalsmeer zal ik wel grotendeels met mijn basiself spelen.”

Foto’s Pim Hols

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC