Home / Homepage / AFC wint klassieker van Blauw Wit

AFC wint klassieker van Blauw Wit

Wat vooraf gezien werd als een klassiek duel uit vervlogen tijden, kan achteraf beoordeeld worden als een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Zo’n 400 mensen hadden zich verzameld op Sporpark Sloten en werden niet teleurgesteld.

Blauw wit had geen last van zenuwen, want het kwam zeer goed uit de startblokken. Met name Shanon Schet kwam een paar keer goed door over rechts en leverde goede voorzetten af, maar spits Zwiebel kwam net een teentje tekort. AFC kwam maar mondjesmaat over de middellijn en werd in menig persoonlijk duel afgetroefd. Blauw wit bleef drukken en in de 25e minuut was het raak. Bilal el Amrani tikte binnen nadat er een verkeerde terugspeelbal van AFC aan vooraf was gegaan. Terwijl het publiek nog speculeerde over een mogelijke stunt, sloeg AFC direct terug. Lutzen Brink aarzelde niet en haalde uit. 1-1. de rest van de eerste helft ging het meer gelijk op, waarbij Rainer Sion voor Blauw wit de grootste kans miste. Toch was het AFC dat de lekkerste thee dronk, want net voor het rustsignaal zorgde Joost Heij voor een 1-2 voorsprong.

Na de pauze leek AFC zijn status meer te laten zien. Blauw wit werd terug gedrukt en het was opnieuw Joost Heij die het net vond. 1-3. De wedstrijd leek nu gespeeld, maar Blauw wit gaf de strijd nog niet op. Met zeer technische spelers als Sion, Dinkgreve, El Amrani en de sterke linksback Opuku werd er een tandje bij gezet. Pas in de 76e minuut kwam de spanning terug op het veld. Rodger Monk zorgde met de 2-3 voor de aansluiting. De laatste tien minuten zette Blauw wit alles op alles om nog penalties uit het vuur te slepen, maar tot meer dan een paar kleine kansen en twee vermeende overtredingen in het strafschopgebied kwam het niet.

AFC stapte als winnaar van het veld en kan zich op maken voor de laatste 16 in de beker. Dat was niet het enige geluk, want na bijna een jaar afwezigheid maakte Willem Scheerens, hersteld van een kruisbandblessure, zijn rentree voor de roodzwarte formatie van Cor ten Bosch. Conditioneel nog niet helemaal fit, maar wel blij dat hij weer op het gras kon staan.