AFC wint, maar Spakenburg is landskampioen

Spakenburg heeft zich in een tweestrijd met AFC gekroond tot algeheel landskampioen bij de amateurs. AFC won weliswaar met 3-2 op eigen veld, maar dat was niet genoeg om de 4-1 nederlaag van vorige week weg te poetsen. De afscheid nemende Sjoerd Jens maakte in de 93ste minuut de winnende treffer.

Wissink

Na de ruime nederlaag vorige week, leken de kansen voor AFC klein vandaag. Toch geloofden de Amsterdammers er in. Met een kwartier op de klok kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Daan Sutorius werd nog net getoucheerd door Jasper de Haer. Tien minuten voor rust kwam Spakenburg echter op gelijke hoogte via Salon Amerzgiou (1-1). Toch duurde die gelijke stand niet lang, toen Enrico Patrick een minuut later AFC weer terug aan de leiding bracht met een mooie vrije trap in de korte hoek (2-1).

Jens

AFC had in de tweede helft nog twee doelpunten nodig om een verlenging uit het vuur te slepen. De klap kwam vlak na rust toen Spakenburg via Mark de Loor gelijk maakte (2-2). De wedstrijd leek gespeeld en bij de gasten dachten ze al een kampioensfeest. AFC wist de wedstrijd nog wel te winnen door een benutte strafschop van Sjoerd Jens in de blessuretijd (3-2), maar het was niet genoeg. Spakenburg kroonde zich op sportpark Goed Genoeg tot algeheel landskampioen amateurs.

Spakenburg kampioen

Voor AFC komt er op deze manier toch nog een mooi einde aan het seizoen, na een paar turbulente weken waarin er veel gedoe was rondom de wedstrijden tegen Spakenburg. De vakantie kan nu echt beginnen. Later deze week een afscheidsinterview met Sjoerd Jens.