AFC wint na drie competitieduels zonder zege van Barendrecht

AFC heeft in de Tweede Divisie na drie duels zonder zege weer eens gewonnen. De formatie van Ton du Chatinier was op eigen veld niet alleen sterker dan BVV Barendrecht, maar won ook vrijwel elke tweede bal. De 3-0 zege was dan ook dik verdiend.

Koen Bosma bezorgde het geplaagde AFC, na een minuut stilte voorafgaand aan het duel voor de omgekomen voetballers van het Braziliaanse Chapecoense, een droomstart. De AFC’er nam de bal ter hoogte van het zestienmetergebied vol op de wreef en liet Barendrecht-doelman Marc van Splunter verbouwereerd achter. Diezelfde Bosma kreeg na een minuut of twintig opnieuw een kans, maar zijn inzet werd geblokt. Kort daarna was ook Daan Sutorius dicht bij een goal, maar hij kopte een voorzet gegeven vanaf de linkerkant te zwak in.

Na een half uur dook ook Melvin Grootfaam in kansrijke positie op nadat de buitenspeler iedereen zijn hielen liet zien, maar zijn afronding (zijnet) liet te wensen over en dat was eigenlijk het verhaal van AFC voor rust. De laatste pass of de afronding was te vaak niet goed genoeg. Daardoor hielden de Amsterdammers het onnodig spannend. De gasten lieten zich voor de thee zo nu en dan ook zien, maar zelden werd Patrick Zonneveld echt getest. De keeper van de Amsterdammers hoefde in het eerste bedrijf slechts twee keer naar de hoek te duiken.

20161203-afc-barendrecht-sutorius

Ook in de tweede helft waren de Amsterdammers sterker en won het vrijwel elke tweede bal. Toch duurde het nog even voor de verlossende 2-0 op het scorebord prijkte. Nadat invaller Matthijs Jesse en Grootfaam Van Splunter op hun weg vonden, was het uitgerekend AFC-aanvoerder Magid Jansen die de score verdubbelde. De centrumverdediger schoot raak uit een corner in de verre hoek.

In de resterende 25 minuten waren de gasten – met het hoofd – tot twee keer toe nog dicht bij de 1-2, maar de zege van de Amsterdammers kwam geen moment meer in gevaar. Via onder meer Jesse kreeg de ploeg van Du Chatinier zelfs nog mogelijkheden om aan het doelsaldo te werken, maar dat liet de ploeg na. Alleen Jesse scoorde nog: 3-0.

20161203-afc-barendrecht-mathijs-jesse

“Ik vond dat we erg slordig speelden”, zei Du Chatinier na afloop. “Na de 1-0 verzuimden we ook om door te drukken. Daardoor zat ik tot aan de 68ste minuut, toen de 2-0 viel, met samengeknepen billen op de bank. Toch ben ik erg blij met de drie punten, want het was alweer even geleden dat we hadden gewonnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC