AFC wint de slag maar nog niet de oorlog van AMVJ

In de zaterdag tweede klasse A heeft AFC de koppositie weer alleen in handen. In een rechtstreeks duel werd medekoploper AMVJ verdiend met 2-0 verslagen. Floris Dokkum maakte beide doelpunten. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt het verschil drie punten. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Foto HAV: Benno Nihom wordt geknuffeld door Floris Dokkum nadat de zege een feit is

“Nee het is nog niet gespeeld, maar ik zie AFC eigenlijk geen punten meer verspelen”, zei AMVJ-aanvoerder Bram van den Driest na afloop. Zowel bij AFC als AMVJ hadden ze enorm uitgekeken naar deze wedstrijd. Hij zou niet beslissend zijn, maar de winnaar zou een goede stap richting de titel zetten. AFC-trainer Benno Nihom: “We zijn er nog niet, maar zij mogen nu niets meer laten liggen.” Zijn collega Hans Schakel was realistisch na afloop: ” We hebben verdiend verloren. Over twee wedstrijden tegen AFC hebben we nul punten gehaald en niet gescoord. Dat zegt genoeg, maar ik geef de strijd zeker niet op.”

Foto Tom Poederbach: Floris Dokkum (liggend) passeert doelman Rocha met een omhaal

Binnen vier minuten lag de bal al achter AMVJ-doelman  Levien Rocha. De doelman was kansloos om een weergaloze omhaal van  Floris Dokkum. De aanvoerder maakte een doorgekopte bal na een verre ingooi van Willem Deetman op fantastische wijze af (0-1). Daarna ontstond een schaakspel. AFC speelde de bal rustig rond en liet AMVJ komen. De ploeg van Schakel was echter niet bij machte om het spel van AFC te ontregelen.

AMVJ bleef in leven omdat Rocha een inzet van Mitchell Faerber stopte en die zelfde Faerber en vlak voor rust Gijs Niehe een bal in vrijstaande positie hoog over schoten. De wedstrijd had bij rust eigenlijk al gespeeld moeten zijn. Zeker ook omdat AMVJ geen enkele kans kreeg in het eerste bedrijf.

Foto Tom Poederbach Floris Dokkum (r) snelt langs Mark Schol

Met een dubbele wissel en wat omzettingen probeerde AMVJ het spel in haar voordeel te doen kantelen. Vlak na rust kreeg het tot twee keer toe uit een corner de kans. Eerste werd een inzet van Imke van Moorselaar van de lijn gehaald en niet veel later schoot invaller Robin Meerhoff in kansrijke positie over.

Tien minuten na rust was de wedstrijd wel gespeeld. Na een goede rush van Deetman schoot Dokkum tegen de handen van Mark Schol. Het was misschien wat zwaar gestraft, maar scheidsrechter Kee zag er een strafschop in. Rocha zat er nog dichtbij, maar Dokkum scoorde zijn zeventiende doelpunt van het seizoen (2-0).

Foto Tom Poederbach Mitchell Faerber (l) in duel met Mark Schol

Faerber, na een mooie actie van Daan Brinkman, raakte nog de paal en AMVJ claimde nog een strafschop (Van Morselaar), maar een wedstrijd werd het nooit meer. Schakel: “We moeten ook niet al te terneergeslagen doen nu. Er zijn nog vijf wedstrijden en over het hele seizoen gezien mag mkz keer niet klagen. We hebben nu al meer punten dan vorig seizoen en we hadden twaalf wedstrijden op rij niet verloren. Het is jammer, maar we moeten verder.” Nihom: “We zijn er nog niet, maar dit is een aardige dreun voor AMVJ. We moeten ons nu richten op BOL. Daar hebben we vorig jaar met 8-1 verloren dus we hebben wat goed te maken.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties.