Home / Algemeen / AFC wint van Zuidvogels en treft nu Ajax

AFC wint van Zuidvogels en treft nu Ajax

AFC won gisteravond met 5-3 van Zuidvogels en plaatste zich net als het tweede elftal voor de achtste finale van het bekertoernooi. De ploeg van Willem Leushuis liep afgelopen weekend al uit in de competitie en door deze overwinning in de beker kan AFC zich gaan opmaken voor de confrontatie met Ajax in de volgende ronde.

Met de rust stond AFC nog met 2-3 achter tegen de zaterdag eersteklasser. Sjoerd Jens zette de thuisploeg op een voorsprong, waarna Rutger van der Pol zes minuten later gelijk maakte. Door een doelpunt van Umut Dinc kwamen de bezoekers langszij. Niet veel later was Enrico Patrick trefzeker voor AFC, maar een doelpunt vlak voor rust van opnieuw Dinc zorgde ervoor dat AFC met een achterstand ging rusten.

In de tweede helft duurde het tot twintig minuten voor het eind voordat Jens de 3-3 aantekende. Hierna werd Scholte van het veld gestuurd en benutte Enrico Patrick een strafschop, waardoor AFC weer de leiding kon nemen. Het slotakkoord was voor Joost Heij, die de 5-3 maakte en daarmee de wedstrijd besliste.

De trainer zag dat Zuidvogels het AFC absoluut niet makkelijk wilde maken. Leushuis: “Zeker de eerste helft was het voor ons heel moeilijk. Daar hebben we onszelf ook tekort gedaan en dan zie je dat een team als Zuidvogels heel gemotiveerd aan de start staat. Uiteindelijk werden de ruimtes in de tweede helft groter en dan maak je het verschil. Uiteindelijk is het dan ook een terechte overwinning.”

In de wedstrijd tegen Zuidvogels had Leushuis meerdere wisselingen doorgevoerd ten opzichte van afgelopen weekend tegen Haaglandia. Het was voor de trainer een goed moment om wat andere spelers om te stellen. “In dit soort wedstrijden kan ik een aantal andere jongens speeltijd geven. Maar we nemen het toernooi absoluut serieus en we willen zo ver mogelijk komen, want ook hier valt een prijs te verdienen”, aldus Leushuis.

AFC Zuidvogels

In de volgende ronde staat een echte Amsterdamse kraker op het programma als AFC op bezoek gaat bij Ajax, dat afgelopen zaterdag te sterk was voor OFC. Leushuis verwacht veel van deze wedstrijd. Leushuis: “Dit wordt een hele leuke uitdaging. Het is jammer dat de wedstrijd op dinsdagavond wordt gespeeld, aangezien de ambiance dan anders is dan in het weekend. Toch wordt het voor ons een lastig karwei, want het zijn twee sterke teams die onderling niet heel veel van elkaar verschillen. Dus het wordt, zoals ik al zei, een hele mooie uitdaging.”

De trainer was zaterdag als toeschouwer aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en OFC en heeft daarmee al even kunnen kijken naar de tegenstander. Leushuis had ook al even verder gekeken in het programma van het bekertoernooi. Leushuis: “Het is leuk dat als je even doorrekent, dat Spakenburg dan op het programma kan staan. Een ronde later kan je dan bijvoorbeeld De Dijk of IJsselmeervogels tegenkomen. Dat maakt het allemaal heel interessant, hoewel het duidelijk is dat de Topklasse onze prioriteit heeft. Het bekertoernooi moet niet ten koste gaan van onze aspiraties in de reguliere competitie.”

Komend weekend staat de volgende wedstrijd in de Topklasse al weer op het programma. AFC moet zondag naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Leonidas.