Home / Algemeen / AFC won nog nooit van bekeropponent TOP Oss

AFC won nog nooit van bekeropponent TOP Oss

Dinsdag (vanavond) neemt AFC het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen TOP Oss. Dat wordt de derde onderlinge ontmoeting tussen beide clubs. De voorgaande twee edities leverden voor de Amsterdammers slechts één punt op.

In het eerste seizoen van de Topklasse (2010/11) speelde FC Oss – sinds 2017 heet de club weer TOP Oss – bij de amateurs. Het seizoen daarvoor waren de Brabanders immers als laatste geëindigd in de Eerste Divisie. De club werd direct kampioen en keerde weer terug in het betaalde voetbal. AFC eindigde dat seizoen, onder leiding van Cor ten Bosch (momenteel JOS/Watergraafsmeer), als vierde.

Voormalig AFC’er Geoffrey Galata, die tussen 2013 en 2016 (63 wedstrijden, 2 goals) het shirt van de Amsterdammers droeg en later toetrad tot de technische commissie, was in dat seizoen aanvoerder van FC Oss. In Noord-Brabant eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Magid Jansen maakte het doelpunt namens AFC. De inmiddels 35-jarige verdediger is de enige speler uit dat seizoen die nog steeds onderdeel uitmaakt van de selectie. De thuiswedstrijd werd met 0-1 verloren.

26 september 2010 FC Oss – AFC 1-1
80’ 0-1 Magid Jansen, 90’ 1-1 Dominique Scholten

Opstelling: Raymon van Emmerik, Dwight Gefferie, Mike Ruijter, Peter Post, Shane Arana Barrantes, Magid Jansen, Willem Scheerens, Wout Meulemans, Daryl van Mieghem (87’ Duncan van Moll), Sjoerd Jens, Steve Kenepa (81’ Gijs Roodbeen)

13 maart 2011 AFC – FC Oss 0-1
84’ Jean Black

Opstelling: Raymon van Emmerik, Bertjan Weijers, Dwight Gefferie, Peter Post, Said Moumane, Gideon de Graaf (69’ Wout Meulemans), Laurens Samsom (86’ Chelton Linger), Lutzen Brink, Daryl van Mieghem, Ronnie van Es, Sjoerd Jens (76’ Patrick Krop)

Foto: TOP Oss