AFC (za) uitgeschakeld in beker

Het eerste zaterdagteam van AFC is uitgeschakeld in de districtsbeker. Zondag vierde klasser SV Baarn was met 3-5 te sterk. De ploeg van Wessel Colijn en Jeroen Brussee verspeelde maar liefst drie keer een voorsprong.

Als er na tien minuten 3-0 voor AFC op het scorebord stond hadden de gasten niets te klagen. Nadat Van Kessel in de eerste minuut een 100% kans had laten liggen zorgde hij na vier minuten wel voor de voorsprong. AFC was vel malen beter en vergat door te drukken. Het was vooral gemakzucht dat er voor zorgde dat de tweede treffer niet viel. Baarn kroop wat meer uit zijn schulp en na een aantal kleine kansjes was het uiteindelijk Ewout van Rootselaar die de gelijkmaker binnen schoot. Daarna had Baarn eigenlijk met tien man verder gemoeten, maar een zware overtreding van Mees Hilhorst op Jasper Blonk werd ‘slechts’ bestraft met geel, waar paars op zijn plaats was geweest. Tien minuten voor rust moest AFC wel verder met een man minder nadat Tom Verhagen zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks het ondertal kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Yama Hashemi werd aangespeeld in het strafschopgebied en draaide goed weg bij zijn directe tegenstander. Zijn schot met links vloog rechtstreeks in de kruising. Baarn had in de tussentijd twee keer de paal geraakt. Brussee: “We hadden de wedstrijd natuurlijk al lang moeten beslissen. We lieten ze gewoon in de wedstrijd”.

Vijf minuten na de hervatting was het al weer gelijk.  Uitblinker Manu Neto Gomes de Almeida zorgde voor de 2-2 na mistasten van Jorik Dopmeijer. AFC doelman Cees Kersten, die normaal in het vierde keept, hield zijn ploeg diverse malen in de race. Nadat Flip de Jong AFC eerste nog op 3-2 had gebracht keerde hij tot twee keer een toe een inzet van Van Rootselaar. Op de derde rebounds was hij kansloos, 3-3.

Waar AFC moeite had om het middenveld onder controle te krijgen zocht Baarn steeds vaker hun snelle spitsen. Na drie keer op voorsprong gestaan te hebben was het wachten op eerste achterstand. Twee minuten voor tijd viel die goal dan ook. Wederom was met Manu Neto Gomes de Almeida (zijn derde van de middag), die een goed uitgespeelde aanval afrondde. AFC claimde in de resterende tijd nog een strafschop nadat een bal van de lijn werd gehaald. Van een handsbal was echter geen sprake. In de ontstane commotie counterde Baarn na de 3-5.

Voor AFC komt er op deze manier een einde aan een sprookje. Brussee: “Ik heb er wel de pest in. Als ik van een topklasser had verloren had ik er mee kunnen leven. Maar nu is het wel erg zuur. Al moet ik zeggen dat Baarn een erg goede ploeg heeft. Zij hadden de wil om te winnen en bij ons ontbrak het daar nog wel eens aan. Nu kunnen alle ogen weer gericht worden op de competitie. Ik hoop dan ook dat mijn spelers hier van geleerd hebben zodat we volgende week tegen WV-HEDW weer een goed resultaat kunnen boeken”.