AFC (zaterdag) bekert verder na nipte overwinning op AMVJ

AFC (zaterdag) heeft met moeite de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Op bezoek bij AMVJ wonnen de Amsterdammers door een late goal van Danny Goedkoop met 0-1.

In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Beide ploegen leden veel onnodig balverlies waardoor er van goed voetbal niet echt sprake was. Er waren wat kleine kansen voor zowel AMVJ als AFC, maar gescoord werd er niet. “Wij waren erg slordig in balbezit,” zei Goedkoop na afloop. “We hadden wel een overwicht, maar maakten veel verkeerde keuzes en liepen niet goed vrij. Daardoor was het lastig voetballen.”

Ook in de tweede helft vielen er niet echt grote kansen te noteren. Pas twintig minuten voor tijd kreeg AMVJ de ultieme mogelijkheid om de score te openen. De bal viel uit de kluts voor de voeten van Moamar Herenveen, maar de aanvaller had pech dat doelman Gijs van Zetten uitstekend op zijn inzet redde.

AFC moest winnen om door te gaan in de beker en een kwartier voor tijd besloot trainer Jorg Smeets Goedkoop in de spits te positioneren. Met Goedkoop voorin ging AFC opportunistischer spelen om toch een goal te forceren. “Toen ik voorin ging spelen kregen we wel enkele kleine mogelijkheden, maar tot grote kansen kwamen we niet.”

Beide ploegen leken af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar twee minuten voor tijd was het toch raak. Een uitdraaiende corner van Floris Dokkum belandde op het hoofd van Goedkoop en de verdediger kopte de bal via de handen van de doelman tegen de touwen. “We moesten scoren om door te gaan en dan is het natuurlijk extra lekker als die goal vlak voor tijd nog valt. Uiteindelijk denk ik dat we verdiend hebben gewonnen.”

Foto’s: Tom Poederbach