AFC (zaterdag) blijft bij koploper ARC steken op doelpuntloos gelijkspel

AFC is er in een rechtstreekse ontmoeting niet geslaagd om op gelijke hoogte te komen met koploper ARC. Op bezoek in Alphen aan den Rijn werd er door beide ploegen niet gescoord. De puntendeling betekent dat de ploeg van Jorg Smeets nog op drie punten van de lijstaanvoerder staat.

ARC, getraind door voormalig Swift-trainer Mark Evers, probeerde snel zaken te doen en was in de beginfase het meest gevaarlijk. AFC-doelman Gijs van Zetten hield zijn ploeg in deze fase op de been. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam AFC beter in de wedstrijd. Thierry van der Kooye schoot rakelings voorlangs en Mauritsio Helstone zag zijn inzet gepakt worden door keeper Aaron Balk.

Na de rust deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Namens de bezoekers waren Justin Swart en aanvoerder Floris Dokkum dicht bij een doelpunt. Beide keren redde Balk goed, waarbij hij bij de vrije trap van Dokkum ook werd geholpen door de lat. Ook toen ARC en AFC in de slotfase vol voor de overwinning gingen, bleven doelpunten uit. De punten werden op deze manier, net als in de heenwedstrijd (2-2), gedeeld.

Veel veranderde er op de ranglijst niet. AFC blijft, op basis van doelsaldo, derde staan, drie punten achter koploper ARC. Wel hebben de Amsterdammers een wedstrijd minder gespeeld omdat het duel tegen CSW nog moet worden uitgespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC