AFC (zaterdag) in eerste helft onderuit tegen Noordwijk

In de zaterdag hoofdklasse A is AFC er niet in geslaagd om te stunten tegen koploper Noordwijk. De Amsterdammers konden een vroeg opgelopen achterstand niet meer ombuigen. De ploeg van Benno Nihom ging op eigen veld uiteindelijk met 2-4 ten onder.

AFC had het van begin af aan lastig met Noordwijk. Hoewel de ploegen in de eerste twintig minuten nog wel gelijk op gingen waren de eerste mogelijkheden van het duel wel voor de bezoekers. Tjeerd Westdijk schoot te slap in om doelman Maksim van Ingen te verassen. Van Ingen voorkwam even later ook dat diezelfde Westdijk een te korte terugspeelbal van Danny Goedkoop kon afstraffen. De beste mogelijkheid was na een kwartier spelen voor aanvoerder Martijn Le Conge, maar Van Ingen wist zijn inzet te pareren. Drie minuten later was de goalie wel kansloos toen verdediger Sonny ten Hoope Noordwijk met een halve omhaal op voorsprong zette: 0-1.

AFC kon geen potten breken en Noordwijk ging na de openingstreffer makkelijker voetballen. AFC had na ruim een half uur geluk dat Westdijk met zijn kopbal geen doel trof. Tien minuten voor rust was Westdijk wel trefzeker. De aanvaller was het eindstation van een schitterende aanval over links en rondde beheerst af. AFC was van slag en twee minuten later werd het zelfs 0-3. Sander Bosma kopte een fraaie strakke pass van Nick van Staveren tegendraads binnen.

Ook in het begin van de tweede helft kon AFC voorin amper een vuist maken tegen de koploper. Aan de kant van Noordwijk kreeg Van Staveren een mogelijkheid op de 0-4. Hij stuitte op de voeten van Van Ingen. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg invaller Pepijn Veerman een mogelijkheid om iets terug te doen. De spits zag zijn schot echter voorlangs gaan.

Noordwijk bleef een klein overwicht houden en de ploeg had pech dat Westdijk zijn inzet de lat raakte. De 0-4 kwam er na driekwart wedstrijd alsnog. Van Staveren kopte een voorzet van Raymond Manuputty op de lat, maar was alert en knikte in tweede instantie de bal wel tegen de touwen. Drie minuten later was het verschil weer drie treffers toen Kasper Michel AFC een handje hielp en de bal in eigen doel werkte. In de slotfase maakte invaller Thijs de Graaff er na een mooie actie met een goed schot nog 2-4 van, maar verder kwam de formatie van Nihom niet.

Nihom sprak na afloop van een terechte nederlaag, maar vond dat die nederlaag te makkelijk tot stand kwam. “We gaven de doelpunten in de eerste helft te makkelijk weg, waardoor de wedstrijd al vrij snel beslist was. De eerste twintig minuten vond ik het nog wel gelijk op gaan, maar daarna raakten we van slag door de tegengoals. In de tweede helft scoren we nog wel twee keer, alleen we konden Noordwijk helaas niet meer in de problemen brengen. Dit is echter geen cruciale nederlaag. Wij zullen in de komende periode de punten moeten pakken tegen onze concurrenten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.