AFC (zaterdag) geeft in blessuretijd zege weg tegen Hoek

In de zaterdag Hoofdklasse A heeft AFC tegen Hoek een voortvarend begin niet kunnen belonen met een zege. De formatie van Benno Nihom bereikte na twintig minuten een 2-0 voorsprong, maar zag de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen in de blessuretijd toch langszij komen: 2-2.

“Vooraf tekenden we voor een gelijkspel, maar na afloop heerste er natuurlijk enorme teleurstelling omdat je twee punten weggooit. Maar voor de lange termijn moeten we hier wel gewoon tevreden mee zijn. Ik vind dat we ons goed hersteld hebben van de 6-1 nederlaag bij SteDoCo. We hebben vandaag weer laten zien dat we prima meekunnen in de Hoofdklasse”, was Nihom realistisch.

AFC opende ijzersterk tegen Hoek. De Amsterdammers hadden veelvuldig de bal en bekroonden dit met twee schitterende treffers. Mauritsio Helstone zorgde in de twaalfde minuut op aangeven van Daan Sutorius via een strak schot in de korte hoek voor de 1-0. Niet lang daarna zat AFC al op rozen via een prachtig uitgespeelde counter waar Helstone wederom het eindstation was: 2-0.

Hierna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en AFC werd onder druk gezet. Het resulteerde in een inzet op de paal van de gasten en er werd een goal van de Zeeuwen terecht afgekeurd. In de slotfase kreeg AFC het duel weer wat meer onder controle.

Een kwartier na de pauze kwam Hoek via Rik Impens wel terug in de wedstrijd: 2-1. Helstone kreeg een grote kans om de marge weer te vergroten, maar de aanvaller had dit keer niet het geluk aan zijn zijde. In het verdere verloop van de tweede helft voerde Hoek de druk op.

De winnaars van de veelbesproken strafschoppenserie van de KNVB-beker tegen Lisse kregen een goede kans op de gelijkmaker en claimden ook nog een penalty. Nihom: “Maar die goal viel niet en ik had toen het gevoel dat we hem over de streep gingen trekken.”

In de 93e minuut kwamen de bezoekers toch langszij. Dom balverlies van AFC leidde een counter in die eindigde in een corner. Uit die hoekschop kopte Thomas van Renterghem de 2-2 tegen de touwen. In de laatste seconden leek AFC alsnog de winst binnen te slepen. Kim van den Bergh trok echter slim aan de noodrem bij Thierry van der Kooye. De Hoek-verdediger moest dit bekopen met rood, maar hij voorkwam wel de winnende treffer van AFC.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach