AFC (zaterdag) krijgt niet wat het verdient bij Ter Leede

Ondanks dat AFC met lege handen terugkeerde uit Sassenheim, was trainer Benno Nihom trots op zijn ploeg. Waar de zaterdag Hoofdklasser eerder dit seizoen helemaal werd weggespeeld door Ter Leede (2-6), bleef het nu tot het laatste fluitsignaal spannend. “Winst was mogelijk, een gelijkspel terecht, maar aan het eind van het liedje hebben we niks”, zei de oefenmeester na de 4-3 nederlaag.

Het was niet de eerste keer dat de Amsterdammers voor een waar doelpuntenfestijn zorgden. “Het zou toch mooi zijn als de Hoofdklasse daar volgend jaar weer van kan genieten?”, antwoordde Nihom met een kleine knipoog. Zijn ploeg bood nummer twee Ter Leede zeer goed weerstand. De beloning bleef echter uit.

Halverwege stond er een terechte 1-1 tussenstand op het scorebord. Uit de scrimmage bracht Joey van de Berg de thuisploeg op een voorsprong, waarna Mauritsio Helstone deze onschadelijk maakte met een fraaie gelijkmaker. Zonder na te denken schoot hij verwoestend binnen. Vervolgens kreeg AFC zelfs twee aardige mogelijkheden om nog voor de rust aan de leiding te komen, maar deze waren niet aan Michael Malmberg en Helstone besteed.

Amper twee minuten na de hervatting was het wel raak voor de Amsterdammers via aanvoerder Floris Dokkum. Vijf minuten later leek Helstone op weg naar de 1-3, alleen oog-in-oog met doelman Ruben van der Doos raakte hij de bal niet goed waardoor de enorme kans verloren ging. In de tegenstoot kwam Ter Leede direct op 2-2 door Rob Zandbergen. “Daarna waren we het even kwijt. Er sluipt toch iets in de ploeg van: ‘niet weer..’.”

Pas na de 3-2 van Van de Berg, uit een goed ingestudeerde hoekschop, wist AFC het weer op te pakken. Het resulteerde in een verdiende gelijkmaker. Dokkum nam een voorzet van Malmberg in één keer op zijn slof: 3-3. “Ook een hele mooie treffer”, glimlachte Nihom. Daar koopt AFC echter weinig voor, want een klein halfuur voor tijd nam Ter Leede opnieuw de leiding terug dankzij een benutte strafschop van Jeffrey Bok.

Ondanks forse druk op het doel van de thuisploeg en een goede kans voor Malmberg (net naast), moesten de Amsterdammers met lege handen naar huis. “Winst was mogelijk, een gelijkspel terecht, maar aan het eind van het liedje hebben we toch weer een nederlaag. Al heb ik nu een goed AFC gezien. Ik blijf zeggen dat we het halen wanneer we onze wedstrijden tegen de concurrenten winnen. We hebben een punt of tien nodig om erin te blijven. Ik vind dat wij thuishoren in de Hoofdklasse. Dat zullen we in de komende periode moeten bewijzen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Foto’s HP ProSportPics/Hans Schalk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC