AFC (zaterdag) krijgt veel te weinig bij FC ’s Gravenzande

Voor de tweede keer dit seizoen heeft AFC zichzelf tekort gedaan tegen concurrent FC ’s Gravenzande. Na de 3-5 in september ging de ploeg van Benno Nihom nu met 3-2 onderuit. De Amsterdammers blijven daardoor op een nacompetitieplek staan in de zaterdag Hoofdklasse A.

Behoudens een kopbal van Gravenzande-aanvoerder Roy Vermolen (rakelings over) kreeg AFC in de beginfase de betere mogelijkheden. Floris Dokkum (weggewerkt door verdediger), Mauritsio Helstone (rakelings naast), Daryl Gerritsen (paal) en Daan Sutorius (gepakt door doelman Danny Koning) waren niet succesvol in hun zoektocht naar de openingstreffer. Die kwam uiteindelijk op naam van Sutorius te staan. Een handsbal van de thuisploeg werd terecht bestraft met een strafschop en vanaf elf meter maakte de aanvallende middenvelder geen fout.

Vlak hierna had de voorsprong zelfs verdubbeld kunnen worden. Vrij voor Koning schoot Pepijn Veerman echter over. AFC was veel beter dan ’s Gravenzande, maar zag de thuisploeg bij één van de spaarzame uitvallen wel op gelijke hoogte komen. Doelman Maksim van Ingen verwerkte een rebound van Sander Koeleman ten koste van een hoekschop, waaruit Frank Broos de 1-1 maakte. Vlak voor rust werd het tegen de verhouding in zelfs 2-1. Uit een vlugge tegenaanval was Broos nu de aangever op David Belic.

Ook in de tweede helft had AFC veelvuldig de bal, alleen bleek het maken van doelpunten een probleem. Veerman mikte opnieuw te hoog. ’s Gravenzande wist de onverdiende voorsprong een kwartier voor tijd zelfs uit te breiden. Broos gaf de bal voor op Yuri Westhoff, die deze op zeer fraaie wijze in de kruising schoot: 3-1.

In de blessuretijd deden de de gasten nog iets terug via invaller Thierry van der Kooye, maar de punten waar AFC recht op had, bleven uit. De Amsterdammers zien bovendien de directe degradatiezone dichterbij komen. RVVH, dat één plaats lager staat, is AFC namelijk tot op één punt genaderd. Volgende week treft de ploeg van Benno Nihom opnieuw een concurrent. Dan komt Rijsoord op bezoek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach