AFC zaterdag laat langs Opperdoes

AFC zaterdag heeft vandaag met 3-1 wel de drie punten gepakt tegen Opperdoes, maar had er zeer veel moeite mee. Pas in de laatste vijf minuten werd er afstand genomen. Doordat HBOK ook won is de kans op de tweede periode voor de ploeg van Wessel Colijn erg klein. Daarentegen gaat het volgende week weer om de derde periode en daarin staat AFC bovenaan. Opperdoes moet proberen de nacompetitie te ontwijken. Met twee ploegen ruim onder zich is het vizier gericht op NFC dat net boven hen staat.

Op papier heeft AFC de betere spelers ten opzichte van Opperdoes. Er moest dan ook vol op de aanval gespeeld worden vandaag en dat gebeurde ook. Met een actieve Ben van Kessel op rechts en Nabil El Hyani op links werd er veelvuldig de ruimte op de vleugels gezocht. Opperdoes had er zijn handen vol aan. Ook door het midden lagen er mogelijkheden en daar profiteerde Tim Wulffraat (foto) van na ruim een kwartier. Daan Sutorius gaf een bekeken steekbal en Wulffraat ronde zonder pardon hoog in het doel af. Het verzet van Opperdoes leek dus snel gebroken, maar niets was minder waar. AFC kreeg nog een paar dotten van kansen, alvorens Opperdoes ook mee begon te voetballen. Halverwege de eerste helft viel de toch wel plotselinge gelijkmaker. Een misverstand bij AFC achterin zorgde ervoor dat Frank Boersma een vrije trap zomaar in kon koppen. Met deze 1-1 kreeg Opperdoes ineens meer geloof en ging de wedstrijd meer gelijk op. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

Na de rust was het wel duidelijk dat AFC beter was, maar het had grote moeite om het net te raken en moest nog uitermate goed opletten bij de counters van Opperdoes. Opvallend was vandaag dat coach Wessel Colijn van AFC negentig minuten lang te horen was langs de zijlijn.
Colijn:’Het speelt mee dat we afgelopen zaterdag verloren van DVVA. Nu heb je op papier een mindere tegenstander en dan moet je niet verslappen. Daar wilde ik voor waken. Ik wilde echt heel graag winnen.’

Dat gebeurde uiteindelijk ook, al was het pas in de 88ste minuut dat AFC de leiding nam. Op een assist van Tim Wulffraat kon Flip de Jong afwerken. Wulffraat zelf werd toch weer man van de wedstrijd toen hij in blessuretijd een penalty veroorzaakte en deze zelf benutte. Hij blijkt toch een grote aanwinst voor de zaterdagafdeling van AFC. Met deze 3-1 eindigde de wedstrijd ook.

Volgende week dus weer verder in de derde periode.
Colijn:’Daarin nog vijf wedstrijden. Als we er vier van winnen dan halen we hem binnen, maar dat is allemaal theorie.’

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)