AFC (zaterdag) met grote cijfers onderuit bij SteDoCo

Zaterdag Hoofdklasser AFC heeft opnieuw een uitwedstrijd niet kunnen winnen. De ploeg van Benno Nihom ging op bezoek bij SteDoCo in Hoornaar fors onderuit: 6-1. Wessel Westerhof redde nog enigszins de eer voor de Amsterdammers.

“Het is geen schande om bij SteDoCo te verliezen. Dat is een ploeg voor de top-6 en daar hebben wij voorlopig niets te zoeken. Zulke nederlagen hou je vooraf wel een beetje rekening mee. Alleen als je met 2-0 bij Noordwijk verliest, mag je niet met 6-1 bij SteDoCo onderuit gaan. Dat is iets teveel”, vond Nihom.

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, voetbalde AFC prima mee. De Amsterdammers hadden meer balbezit, kregen de gelegenheid ook om het spel te maken, al ontbrak het nog aan scoringskansen. “Daarnaast hadden wij de pech dat alles wat SteDoCo deed, lukte.” De openingstreffer van Rensy Barrabas was daar het voorbeeld van. De aanvaller besloot van 35 meter uit te halen en zag zijn pegel zo in het doel van AFC verdwijnen: 1-0.

Vlak daarna viel ook de tweede tegentreffer. Op aangeven van Kevin Patijn verdubbelde Morris van den Brink de voorsprong voor de ploeg uit Hoornaar: 2-0. Toen Jordey van Dam nog voor de rust de 3-0 maakte, leek het duel vroegtijdig al te zijn beslist. Nihom: “De doelpunten vielen soms iets te makkelijk. Wij gaven hun de gelegenheid om in de omschakeling gevaarlijk te zijn, wonnen de duels niet en moeten soms iets slimmer zijn om de counter eruit te halen. Het is een echte counterploeg.”

In de zestigste minuut deed SteDoCo er Van den Brink nog een schepje bovenop: 4-0. Vlak daarna deed AFC iets terug. Thierry van der Kooye haalde aan de linkerkant de achterlijn en trok de bal terug naar de rand van het strafschopgebied, waar Wessel Westerhof klaar stond om de 4-1 te maken. Dichterbij kwamen de Amsterdammers niet, want via Van Dam en Jesse Wielinga werd de score naar 6-1 getild.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Archieffoto Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC