AFC (zaterdag) pakt in Woudenberg vijfde zege op rij

Promovendus AFC blijft maar winnen in de zaterdag eerste klasse A. Op bezoek bij Woudenberg bleek een treffer van Michael Malmberg vlak voor rust genoeg voor de drie punten en de vijfde winst op rij. Door puntenverlies van koploper Zuidvogels kan de ploeg van Benno Nihom, met nog twee punten achterstand op de Huizenaren, zelfs nog winterkampioen worden.

“Niemand had dit verwacht. Vorig seizoen hadden we maar twee punten meer op dit moment. Die eventuele wintertitel is leuk, maar de ontwikkeling die we maken is belangrijker. In de eerste weken kregen we behoorlijk wat doelpunten tegen en de laatste vier duels houden we drie keer de nul!”, geeft Nihom zijn elftal een groot compliment.

In de openingsfase was AFC de baas, maar gedurende de tweede helft susten de Amsterdammers zichzelf een beetje in slaap. “Woudenberg stond heel compact en wij kregen het initiatief. Alleen dan moet je variëren en in een hoog tempo spelen en daar ontbrak het soms aan. Als coach moet je dan de boel bezighouden en de energie terug brengen Na een halfuur werden we weer wakker.”

AFC schroefde het tempo omhoog en Woudenberg had moeite met de backs van AFC. Zo maakte Milan de Wijs, die te laat gearriveerde Willem Deetman op de flank verving, een sterke beurt. “Dat is onze kracht dat we jongens als Milan kunnen inbrengen. Hij heeft het goed gedaan.” Na een aantal prachtige aanvallen opende AFC vlak voor de pauze de score. Wessel Westerhof bereikte Mauritsio Helstone, die op zijn beurt met een steekbal Michael Malmberg vond.

In de eerste vijf minuten na de rust moest AFC wat op gang komen. Maar daarna was de beer los. De bezoekers kregen meerdere grote kansen. Op aangeven van Malmberg had Veerman het vizier niet op scherp. Helstone was de keeper al voorbij, maar zijn inzet was te zwak en de lat stond een poging van Veerman in de weg. “Die tweede wilde er niet in. Als wij die kansen hadden benut was er niets aan de hand en loop je ruim weg. Doe je dat niet dan krijg je het tegen elke ploeg in deze klasse lastig.”

In de slotfase werd het daarom nog even spannend. “Door het vroeg uitvallen van Joey Singels na tien minuten misten wij toch wat lengte achterin. Zij gaan dan lange ballen pompen en alles of niets spelen. Er waren nog twee hachelijke momenten waarin ook hun doelman, die bij een kans zelfs de lat raakte, mee naar voren ging. Je denkt toch van: het zal toch niet. Maar ondanks dat we het spannend hielden was dit een zeer terechte overwinning.”

Nihom was zeer uitgelaten over de zege. “Woudenberg heeft van haar vijftien punten er dertien op eigen veld binnen gehaald. Dat maakt het nog knapper dat je hier hebt gewonnen”, aldus Nihom die zich als eerst wil richten op de tweede periode. Daarin is AFC koploper. “Als we die pakken gaan we natuurlijk ook voor promotie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC