AFC (zaterdag) revancheert zich in Breukelen

Zaterdag eersteklasser AFC heeft revanche genomen op de 0-3 nederlaag van eerder dit seizoen tegen FC Breukelen. Gijs Niehe kroonde zich met de enige treffer van de middag tot matchwinner voor de ploeg van Jorg Smeets, die door de 0-1 zege in het kielzog van DHSC blijft.

Om kans te behouden op het kampioenschap – AFC staat gedeeld eerste, maar heeft een beduidend slechter doelsaldo dan DHSC – konden de Amsterdammers zich geen misstap veroorloven bij de middenmoter. Dat gebeurde ook niet. Na een gelijk opgaande eerste helft namen de bezoekers in de 51ste minuut de leiding in handen. Uit een voorzet van Justin Swart tikte Gijs Niehe (voor de verandering als aanvallende middenvelder gepositioneerd) de 0-1 binnen.

In het verdere verloop van het tweede bedrijf kreeg AFC voldoende mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen. Mike van den Steenhoven (tot twee keer toe) en Thierry van der Kooye lieten grote kansen onbenut, waardoor het lange tijd spannend bleef. Toch wisten de gasten de krappe marge over de streep te trekken.

Door de overwinning gaat AFC in gelijke tred op met lijstaanvoerder DHSC, dat bij Argon eveneens geen fout maakte. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Zwaluwen’30. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.