Foto: 1963 Pictures

AFC (zaterdag) trekt Mike van den Steenhoven (Telstar) en Tjerk Posthuma (BFC) aan

Met zeven versterkingen zal AFC (zaterdag) volgend seizoen een nieuwe poging wagen om terug te keren in de Hoofdklasse. Voor het eerst zitten er aanwinsten bij die geen verleden hebben bij de Amsterdammers. Zo komt Mike van den Steenhoven over van Telstar en pikte AFC met Tjerk Posthuma de goalgetter van derdeklasser BFC op.

“De selectie bestaat nog steeds uit tachtig procent met een AFC-verleden. Dat vinden wij een mooi percentage en dat zal ook zo blijven”, zegt Wiebe Westerhof. Van de nieuwkomers is alleen Kyle Saffrie een oude bekende. De keeper van Jong Volendam stond in de jeugd onder de lat op Goed Genoeg. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Gijs van Zetten (AFC A1), huidig eerste doelman Jort Berghuis gaat afbouwen.

Mike van den Steenhoven keert na één seizoen Telstar terug in de regio. De twintigjarige middenvelder, die doorbrak bij tweedeklasser Amstelveen, maakte geen officiële minuten voor de Jupiler League-club. Posthuma kwam via BFC-trainer Danny Schenkel op de radar van de nieuwe AFC-oefenmeester Jorg Smeets. De spits is de afgelopen jaren een garantie voor doelpunten gebleken in Bussum en krijgt nu de kans zich op hoger niveau te bewijzen.

Uit de regio Amersfoort komen Jermain Cikic en Oscar Cardoze erbij. Cikic promoveerde onlangs met Roda’46 naar de eerste klasse en Cardoze is afkomstig van Hooglanderveen. De laatste aanwinst, Bilal El Abdouni, zat dit jaar zonder club. De 24-jarige middenvelder speelde in het verleden voor ADO’20, Hollandia en als laatst in Roemenië namens Metalul Resita.

Foto: 1963-pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC