AFC (zaterdag) verslaat Argon dankzij goede corners

AFC heeft op bezoek bij Argon afgerekend met een mindere reeks. Na drie nederlagen op rij – de gestaakte wedstrijd tegen CSW niet meegerekend – werden de Mijdrechters met 1-2 verslagen, waardoor de ploeg van Jorg Smeets de top van de ranglijst in het vizier heeft.

Vorig seizoen vond deze wedstrijd nog plaats in de Hoofdklasse. In Mijdrecht werd Argon met 0-6 vernederd. Een niveautje lager waren de verschillen een stuk kleiner, met Argon op basis van de ranglijst (tweede) als lichte favoriet. Toch namen juist de bezoekers de leiding in handen. Halverwege de eerste helft kopte Thierry van der Kooye raak uit een hoekschop van Floris Dokkum: 0-1.

Binnen een minuut was deze voorsprong alweer verdwenen. Ian Refos (ex-JOS/Watergraafsmeer) leverde een vrije trap panklaar af op het hoofd van Bas Boelhouwer voor de gelijkmaker. Deze gelijke stand had ook zo weer van het scorebord gehaald kunnen worden, alleen was een inzet van Joey Singels een prooi voor doelman Romero Antonioli.

In het begin van de tweede helft stonden de Amsterdammers onder druk. Doelman Gijs van Zetten redde goed op pogingen van Wouter Winters (vorig seizoen FC Aalsmeer) en Boelhouwer, terwijl Jasper Werkhoven naast schoot. Het lukte AFC slechts sporadisch om gevaar te stichten. Van der Kooye was dicht bij een tweede treffer. Zijn omhaal werd in twee instanties gepakt door Antonioli.

Ruim een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers wel weer aan de leiding, opnieuw vanuit een hoekschop van Dokkum. Invaller Mitchell Faerber bracht de 1-2 op het scorebord. Daar bleef het ook bij, omdat een Mijdrechtse treffer in de blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel.

Door de zege doet AFC goede zaken. De ploeg van Jorg Smeets klom niet alleen naar de achtste plek; als de 2-1 voorsprong van het gestaakte duel vorige week tegen CSW over de streep wordt getrokken, komen de Amsterdammers de top-4 binnen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach