AFC na zege op De Dijk binnen twintig uur van laatste plaats

In de Tweede Divisie is AFC binnen twintig uur van de laatste plaats af. Door de zege tegen De Dijk (1-2) boekte AFC haar eerste overwinning onder leiding van Andre Wetzel. Voor De Dijk kwam de nederlaag bovenop de onrust die is ontstaan binnen de club na het opstappen van hoofdsponsor Braspenning.

Er ontbraken nogal wat vaste waarden aan beide kanten. Bij De Dijk waren dat basisspelers Nabil El Gourari, Achmed Ahahoui, Chakib Tayeb en Jeroen Verhoeven, die allen geblesseerd zijn volgens trainer Jochem Twisker. Frank Schilder was geschorst. Wetzel moest het bij AFC stellen zonder Ilias Zaimi, Mark van den Boogaard, Jonathan Richard, Mathijs Jesse en Tom van den Brink.

Foto Rob Beense | Magid Jansen (l) in duel met Jack Tuijp

AFC had daar in de openingsfase het minst last van. Bosma kopt al na drie minuten net naast het doel van Stan Bijl. Aan de andere kant was Jack Tuijp gevaarlijk nadat hij goed wegdraaide bij Rob Rietveld. Toch kwam AFC vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een voorzet van Derre Kwee, die achter de spitsen speelde, werd door linksback Thomas van den Houten achter Bijl geschoten: 0-1.

Daarna brak een fase aan waarin AFC-doelman Patrick Zonneveld zich kon onderscheiden. Eerst keerde hij een schot van Abderrahim Loukili en na een halfuur spelen reageerde hij katachtig op een kopbal van Tim Ruder. Toen ook Tuijp niet tot scoren kwam, was het ineens 0-2. Een perfecte lange bal van Van den Houten werd door Eelke de Graaf binnen gekopt. De lange spits torende hoog boven de kleine doelman Bijl uit en leek de wedstrijd te beslissen.

Foto Rob Beense | Eelke de Graaf schermt de bal af voor Robert Verschraagen

Waar niemand meer iets gaf voor de kansen van De Dijk, zorgde Tuijp zeven minuten na de hervatting op aangeven van Adham el Idrissi voor de 1-2. Het bracht de wedstrijd weer tot leven. Tuijp en Tony Tol vergaten de gelijkmaker te produceren en Koen Bosma zag zijn vrije trap van zo’n dertig meter door Bijl worden overgetikt.

Zes wissels later was er in de score nog niets veranderd. AFC kreeg de nodige ruimte, maar kon niet profiteren. De Dijk zocht naar een opening en leek die in de blessuretijd nog te vinden ook, maar Tuijp miste tot tweemaal toe.

Foto Rob Beense | Adham el Idriss en Dean Huisman

De zege zorgde voor de nodige opluchting bij AFC. Vooral trainer Andre Wetzel, die zijn eerste zege boekte, was uitermate blij met de drie punten. “We hebben natuurlijk het nodige geluk in de slotfase, maar ik ben de afgelopen weken altijd vertrouwen blijven houden, ook na een nederlaag.” Zijn collega Jochem Twisker gaf zijn ploeg, ondanks de nederlaag, na afloop een groot compliment voor hun instelling gezien de huidige situatie. “Je merkt dat er onzekerheid heerst binnen de groep. Spelers weten niet waar ze aan toe zijn. Des te knapper vind ik het wat ze vandaag hebben laten zien, want gezien het wedstrijdbeeld hadden we zeker recht op een punt.”

Morgen een samenvatting en reacties van het duel tussen De Dijk en AFC. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)