Home / Algemeen / AFC zet goede reeks ook door bij De Treffers

AFC zet goede reeks ook door bij De Treffers

Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden is AFC erg goed uit de winterstop gekomen. Door een 0-2 zege op bezoek bij De Treffers staat de ploeg van André Wetzel nu zelfs boven de directe degradatiestreep van de Tweede Divisie.

In Groesbeek namen de Amsterdammers na achttien minuten de voorsprong in handen. Raily Ignacio worstelde zich tussen twee spelers door, legde de bal breed en met een harde schuiver in de verre hoek tekende Matthijs Jesse voor de 0-1. Veel kansen waren er niet en De Treffers werd pas na rust voor het eerst echt gevaarlijk. Nick de Bondt zette Dyon Gijzen vrij voor het doel, maar hij raakte de bal volledig verkeerd.

AFC probeerde de krappe voorsprong te verdedigen en er in de tegenaanval een enkele keer gevaarlijk uit te komen. Dat lukte Ignacio nadat een vrije trap van De Treffers werd weggewerkt. De spits, sinds zijn komst van Kozakken Boys erg belangrijk voor de Amsterdammers, was sneller dan zijn directe tegenstander, maar schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Zes minuten voor tijd moesten de gasten met tien man verder nadat Melvin Grootfaam voor een onnodige handsbal zijn tweede gele kaart kreeg. De Treffers voerde de druk op, in de jacht op een late gelijkmaker, maar zag vlak voor tijd Tom van den Brink namens AFC de wedstrijd in het slot gooien. Van achttien meter schoot de invaller de bal stijf in de kruising: 0-2.

AFC blijft ongeslagen in 2018 en klom over Achilles’29 naar de zestiende plaats. De Amsterdammers hebben evenveel punten als De Treffers, dat op de veilige veertiende plek staat, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC