AFC (zondag) verliest in extremis van HHC Hardenberg

Door een 2-4 nederlaag tegen nummer voorlaatst HHC Hardenberg is AFC nog altijd niet veilig in de Tweede Divisie. De ploeg van Ton du Chatinier gaf in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen en zag daardoor de voorsprong op de nacompetitiestreep slinken naar vier punten.

Op eigen veld kwamen de Amsterdammers al na een kwartier op achterstand. Waar doelman Patrick Zonneveld de thuisploeg eerst nog behoedde voor een achterstand, kwam de sluitpost bij een diepe bal te ver voor zijn doel uit en werd gepasseerd door Derian Reinders: 0-1. Even later kwam AFC goed weg toen Sargon Gouriye een enorme mogelijkheid op de 0-2 onbenut liet.

Een benutte strafschop van Daan Sutorius bracht de thuisploeg na een half uur op gelijke hoogte. Het was erop en erover voor AFC, want vijf minuten voor rust zette Matthijs Jesse zelfs de 2-1 op het scorebord. De aanvaller bekroonde een uitstekende individuele actie met de voorsprong.

AFC hield de voorsprong lange tijd in de tweede helft vast, totdat Glenn Kobussen een kwartier voor tijd gelijk maakte. Na een goede combinatie met invaller Junior Albertus schoof de aanvoerder van HHC Hardenberg de bal laag in de verre hoek. Met nog vijf minuten gaan zorgde diezelfde Kobussen met een hard schot voor de 2-3.

Daarmee gaven de Amsterdammers de punten uit handen. Op het moment dat AFC diep in de blessuretijd met een slotoffensief nog op zoek ging naar de gelijkmaker – zelfs Zonneveld kwam mee bij een vrije trap – maakte Reinders hier dankbaar gebruik van door de eindstand op 2-4 te bepalen.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft AFC alles nog steeds in eigen hand. De voorsprong op HHC Hardenberg, dat nu vijftiende staat, bedraagt vier punten. Volgende week gaat de ploeg van Ton du Chatinier op bezoek bij Barendrecht, waarna de competitie op 13 mei op eigen veld wordt afgesloten tegen Excelsior Maassluis. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.