AFC’34 laat Zeeburgia door late treffer met lege handen achter

Zeeburgia is in de zondag eerste klasse A van start gegaan met een nederlaag. Een late treffer van AFC’34 zorgde ervoor dat de ploeg van Bert Blank met lege handen achterbleef in Amsterdam-Oost.

Drie minuten voor tijd maakte Yassir Ben Salah uit een vrije trap de enige treffer van de wedstrijd. “We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. AFC’34 liet ons het spel maken en dat ging hartstikke goed, alleen lag het tempo wat laag”, zag Blank. Met vijf tieners in de basis had de oefenmeester een erg jong team opgesteld. “De eerste helft speelden we erg goed, in de tweede helft werd het iets minder.”

Ondanks de ongelukkige nederlaag was de oefenmeester tevreden met de intenties die zijn ploeg uitstraalde. “Je ziet elke week dat de ploeg progressie maakt. Het moet alleen een tandje sneller. De balcirculatie moet hoger en inspeelpass harder en strakker. Alle jongens willen goed voetballen, een plan en een speelwijze hebben en die hebben we ook voor ze. We moeten nog iets volwassener worden, maar dat is ook niet heel gek als je met zoveel junioren speelt. Ik zie het positief tegemoet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)