Afgescheurde kruisband tweede zware blessure voor Jimmy Jansen (AMVJ)

Jimmy Jansen was net hersteld van een hersenschudding toen hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen na zeven maanden eindelijk zijn rentree mocht maken bij AMVJ. Totdat het noodlot opnieuw toesloeg. Een maand geleden scheurde Jansen op het Kampioenschap van Amstelveen zijn kruisband af, waardoor hij dit seizoen niet in actie kan komen.

Op het moment dat het gebeurde, tegen Sporting Martinus, wist Jansen direct dat het fout zat. “Terwijl ik wilde doordekken bleef ik met mijn kicks hangen in het kunstgras en mijn knie knakte alle kanten op. Ik was pas net terug van een lange blessure, dan komt zoiets heel hard aan. Ergens hoop je nog dat het meevalt, maar ik weet niet waar die hoop vandaan komt als je met een olifantenknie naar het ziekenhuis gaat.”

Het duurde lang voordat een MRI-scan definitief uitsluitsel kon geven. Afgelopen donderdag kreeg de 31-jarige verdediger het slechte nieuws te horen. Naast een afgescheurde kruisband zit er ook een scheur in de mediale band en meniscus. De mediale band moet eerst genezen voordat Jansen op 6 november onder het mes kan voor zijn kruisband. “Dat betekent einde seizoen, voordat het echt begonnen was.”

Vanwege een tweede langdurige blessure binnen korte tijd – in het competitieduel met Loosdrecht liep hij afgelopen seizoen een hersenschudding op (6 februari, red.) – kwamen er ook twijfels over of hij wel door moet gaan met voetballen. “Je gaat er over twijfelen omdat veel mensen het aan je vragen. Maar ik twijfel niet. Ik moet straks zo lang revalideren, dat het tot de zomer van 2018 duurt voordat ik überhaupt aan voetbal kán denken. Ik ga er eerst alles aan doen om zo goed mogelijk te herstellen.”

Foto Hans van Beek | Jansen (r) vorig seizoen in duel met Amstelveen-aanvaller Jair Cruden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)