Home / Algemeen / AGB begint 2014 met winst op ZSGOWMS

AGB begint 2014 met winst op ZSGOWMS

AGB en ZSGO begonnen 2014 met een derby op sportpark Ookmeer. Onder een grijze hemel met af en toe wat motregen speelden de teams een boeiende pot. Beide teams domineerden bij vlagen het spel maar het was AGB dat aan het langste eind trok en won met 3-1.

AGB begon de wedstrijd sterk. Damien Simson stond in de basis en speelde zichzelf na een klein kwartier mooi vrij maar het schot was niet afdoende om de score te openen. Ook Muhammat Kocak kon niet scoren voor de thuisploeg ondanks een goede kans. Namens ZSGO kon alleen Marco Mulder voor gevaar zorgen uit een vrije trap.

_DSC4488

AGB trok naarmate de eerste helft vorderde steeds meer de wedstrijd naar zich toe. Lesley van Dams kreeg een enorme kans en ook Burak Yegek kon bijna niet missen maar deed dat toch. De eerste helft zat er bijna op toen Burak Yegek zijn kans mistte. Vlak daarna kreeg AGB echter een vrije trap omdat Simson werd getackeld op de rand van het strafschopgebied. Yegek nam de verantwoordelijk op zich en krulde de vrije trap netjes in de bovenhoek, waardoor de eerste helft in 1-0 eindigde.

_DSC4540

Dit doelpunt gaf AGB blijkbaar veel vertrouwen want de tweede helft was nog geen vijf minuten onderweg of Lesley van Dams legde de 2-0 achter ZSGO keeper Robin Thiel. AGB leunde vervolgens achterover waardoor ZSGO kon gaan jagen op de aansluitingstreffer. Lang blijft deze nog uit vanwege slordigheid in de afwerking maar uiteindelijk valt die gewenste treffer toch. Met nog een kwartier op de klok brengt Erwin Smajic de spanning terug in de wedstrijd. Althans, voor heel even.

_DSC4496

ZSGO heeft nog amper door dat de aftrap is genomen of Cinan Kambur gaat diep over de linker kant, hij kapt simpel zijn man uit en schiet de bal in de verre hoek. De voorsprong van AGB is weer twee doelpunten en ZSGO is moe gestreden. Clayton Uiterloo krijgt nog een goede kans maar de poging mislukt en ZSGO gaat strijdend ten onder in deze eerste wedstrijd van 2014.

Verslag Daan de Graaf
Fotos Jeroen de Kock