AGB en Nieuw West spelen vermakelijk gelijk

Het was Turkije – Marokko in het klein op sportpark Ookmeer waar de Turks-Nederlandse voetbalclub Amsterdam Gençlerbirliği (AGB) het overwegend Marokkaans-Nederlandse sv Nieuw West ontving. De wedstrijd wist negentig minuten lang te boeien en eindigde in 3-3 wat gezien het wedstrijdbeeld terecht was.

Jalal Elouargui krijgt de eerste kans al na vijf minuten als hij de bal simpel van de verdediger ontfutselt maar de keeper niet weet te passeren. Luttele minuten later is het wél raak. Elouargui is weer de man die kan afmaken als hij een diepte pass netjes controleert. Dit keer kan ook de keeper geen redding bieden en zo staat AGB al vroeg op achterstand in eigen huis.

Ersin Sener, de rechtsback van AGB heeft echter andere plannen, Sener moet het normaal gesproken hebben van het harde werken maar laat zich dit keer van een andere kant zien. Hij krijgt een snel genomen vrije trap aangespeeld op de rechterflank en slalommend passeert hij een man of drie voordat hij al vallend de bal prachtig met links in de verre hoek draait en de vroege goal van Nieuw West ongedaan maakt.

image kopie

Scheidsrechter Reingoud floot een sterke wedstrijd en moest een aantal keer ingrijpen. Zo gaf hij een penalty aan Nieuw West en twee aan AGB. De eerste was voor AGB, Ali El Bouk kwam net iets te hoog met zijn been en raakte de buik van een AGB speler. Een penalty werd toegekend en Muhammet Kocak klaarde het klusje. Nog voor rust kwam Nieuw West echter nog langs zij toen ook zij een penalty kregen vanwege pootje haken. Captain Bokiar Azoufri verzuimde ook niet en maakte nog voor rust 2-2.

Zogezegd werd er nog een penalty toegekend aan AGB, in de tweede helft. Maar niet voordat Jalal Elouargui weer van zich had laten horen. Vanaf een meter of 20 schiet hij hard op doel en de bal verdwijnt in de linkerhoek terwijl de keeper alleen maar toe kan kijken hoe de 2-3 het doel in vliegt.

In het laatste kwartier krijgt AGB dan een vrije trap op de rand van de zestien, in de muur stond Jalal Elouargui die zijn handen gebruikte om de bal te stoppen. De scheidsrechter zag dit goed en gaf een penalty aangezien de muur ín het strafschopgebied stond. Kocak mocht weer aanleggen maar keeper Quintus Busscher pakte de bal netjes.

Dat was wel anders een kleine tien minuten later. AGB nam een corner kort en gaf een voorzet, recht op de kop van Kocak, die nu wel Busscher wist te verschalken en de laatste gelijkmaker van de wedstrijd produceerde. 3-3, een terechte uitslag van een leuke wedstrijd.