AGB gedeeld koploper na eenvoudige zege bij VVIJ

AGB heeft in de zondag tweede klasse B kunnen profiteren van het puntverlies van SCH’44 en Pancratius. De ploeg van Senel Cebar won de uitwedstrijd bij VVIJ met 1-3 en is nu gedeeld koploper. “Het was wel ver rijden, maar ik ben blij met de drie punten. Het ging uiteindelijk gemakkelijker dan we vooraf hadden gedacht.”

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Lesley van Dams kopte een hoekschop binnen: 0-1. Ook na de openingstreffer bleef AGB in de eerste helft de bovenliggende partij. Het duurde uiteindelijk tot de 42ste minuut voordat AGB het overwicht in nog een treffer omzette. Na een steekpas van Gary Bouwmeester schoot Omar el Aamrani de bal snoeihard in de kruising: 0-2.

Een snelle aansluitingstreffer in het begin van de tweede helft maakte het nog spannend. VVIJ kon er in het tweede bedrijf meer tegenover zetten als in de eerste helft, maar het lukte de IJsselsteiners niet om het AGB echt lastig te maken. Van Dams gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief op slot door een voorzet vanaf de linkerkant op prachtige wijze binnen te koppen: 1-3. “Lesley speelde een goede wedstrijd. Ik vind het mooi om te zien dat een jongen van 36 nog zo fit is en belangrijk kan zijn voor de ploeg”, aldus Cebar.

De vrij eenvoudige zege van AGB op VVIJ is een goede generale repetitie voor de topper tegen Pancratius, die volgende week op het programma staat. Cebar: “Dat is een mooi affiche. Pancratius wil zich natuurlijk revancheren voor de nederlaag tegen Abcoude. Wij hebben op dit moment veel vertrouwen en ik hoop dat we Pancratius opnieuw een nederlaag kunnen toebrengen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)