AGB geeft zeker lijkende overwinning uit handen tegen Fortius

In de zondag derde klasse C heeft AGB niet kunnen profiteren van het gelijke spel van Arsenal. De ploeg van Senel Cebar leek de drie punten binnen te hebben nadat het in de 85ste minuut een 0-2 voorsprong nam. Maar in een knotsgekke slotfase kwam Fortius op wonderbaarlijke wijze langszij: 2-2. AGB blijft zo op één punt achterstand van Arsenal met nog twee wedstrijden te gaan. Fortius is na vandaag zo goed als zeker van lijfsbehoud.

Na het zien van de eerste helft zouden velen niet hebben gedacht dat de wedstrijd in het tweede bedrijf nog zo zou ontbranden. AGB had moeite om door de hechte defensie van Fortius heen te voetballen. De thuisploeg zakte ver terug op de eigen speelhelft en trachtten met fysiek spel de aanvallers van AGB uit te schakelen. Hier slaagde Fortius uitstekend in want echte grote kansen voor AGB vielen er niet te noteren. Lesley Roy van Dams was nog het dichtste bij met een schuiver die knap uit de hoek werd getikt door doelman Armin Ribic. Zo gingen beide ploegen rusten met de brilstand op het bord.

Fortius AGB 2

Direct na de pauze kreeg AGB een indirecte vrije trap in de schoot geworpen omdat Ribic een terugspeelbal in zijn handen pakte. AGB wist dit cadeautje niet uit te pakken want in drie instanties kreeg het de bal er niet in.  In de openingsfase van de tweede helft meldde Fortius zich ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Nick Ruijmgaart. Giliano Nijman struikelde in kansrijke positie over de bal en Younes Zanzan werkte van dichtbij naast na een goede voorzet van Eldrich Kortram. Nijman raakte even later nog de buitenkant van de paal. Tussendoor kwam AGB ook dichtbij de openingstreffer maar een kopbal van Sergio Comvalius belandde via de paal in de handen van Ribic.

Naarmate de tweede helft vorderde werd de druk van AGB steeds groter. Fortius beperkte zich alleen nog maar tot verdedigen en kwam er niet meer uit. De 0-1 van invaller Rasim Yalcin kwam dan ook niet als een verrassing. Niet veel later verdubbelde AGB de score. Na een corner van Fortius counterde AGB razendsnel en Comvalius was niet zelfzuchtig en gunde de goal aan nog een invaller: Osman Sahin. De wedstrijd leek in het slot te zitten maar hier zou verandering in komen.

Fortius AGB 3

Door vele blessurebehandelingen trok scheidsrechter Verbij er een behoorlijk aantal extra minuten bij. Een vrije trap van Giliano Nijman betekende de aansluitingstreffer al leek niemand bij Fortius nog te geloven in de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk toch want in de ‘dying seconds’ kopte centrale verdediger Abbas Quanbari uit een hoekschop de 2-2 tegen de touwen. De frustratie was groot bij de spelers van AGB na het laatste fluitsignaal.

AGB mag het zichzelf aanrekenen dat het niet met een overwinning van het veld stapte. Het had uitstekende zaken kunnen doen want zogezegd speelde Arsenal gelijk op bezoek bij Ouderkerk. AGB had bij winst de koppositie overgenomen en alles in eigen hand gehad. Nu moet het hopen op een nieuwe misstap van Arsenal in de laatste twee wedstrijden. Cebar acht de kans klein dat zijn ploeg nog kampioen wordt: ”Ik denk dat dit de beslissing is geweest. Ik zie Arsenal dit niet meer weggeven.”

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)