Home / Algemeen / AGB haalt eigen niveau niet tegen AFC’34

AGB haalt eigen niveau niet tegen AFC’34

“Al hadden we vijf dagen doorgespeeld, dan hadden we nog steeds niet gewonnen”, was het duidelijke oordeel van trainer Imdat Ilguy nadat zijn AGB met 1-2 onderuit ging tegen AFC’34. Nadat er uit de laatste vier wedstrijden tien punten werden gepakt, staat de zondag eersteklasser nu weer even met beide benen op de grond.

Het verschil tussen het AGB van de laatste weken en wat de Amsterdammers lieten zien tegen AFC’34, was volgens Ilguy groot. “De afgelopen weken heb ik een AGB gezien dat keihard werkt en strijdt. Nu waren sommige spelers, en ik weet niet waarom, niet vooruit te branden. Een offday? Dat vind ik zo makkelijk. Er waren gewoon teveel jongens die onder hun niveau speelden.”

Halverwege keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan door twee treffers van Brian-Paul Tesselaar. Het was aan doelman Selattin Dagasan te danken dat het verschil niet nog groter was geworden. “De tweede helft hebben we met heel veel risico 3-3-4 gespeeld”, vertelde Ilguy. Het lukte AGB niet om echt terug te komen in de wedstrijd. Met wat geluk viel er nog wel een aansluitingstreffer. AFC’34-doelman Mike Wesselink ging in de fout bij een vrije trap van Arsenio Dihalu, die hij in zijn eigen doel sloeg. “Daar hadden we wat geluk. Meer zat er niet in.”

Door de nederlaag is AGB naar de zevende plek gezakt. AFC’34 heeft de Amsterdammers dat niets vanzelf gaat. “Als wij niet honderd procent geven, kunnen we van iedereen verliezen”, weet ook Ilguy. “Het is nu belangrijk om ons zo snel mogelijk veilig te spelen. Daar hebben we nog een punt of zes voor nodig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt