AGB hoopvol ondanks verlies

Derdeklasser AGB is de nacompetitie voor promotie gestart met een 2-3 nederlaag tegen OSM ’75. De ploeg uit Amsterdam-West zag na een 1-0 voorsprong de Maarssenaren drie keer scoren maar kwam in de slotfase nog terug tot 2-3 waardoor er in de return op Pinkstermaandag nog van alles mogelijk is.

“De 2-3 (doelpunt van Hayri Cakir, red.) geeft leven”, vertelt AGB-trainer Senel Cebar. “Bij 1-3 wordt het een heel ander verhaal. Nu ben ik ondanks de nederlaag hoopvol. We speelden vandaag best aardig, en spelen bij OSM op kunstgras, dat is denk ik een voordeel voor ons. Wij proberen namelijk altijd te voetballen.”

AGB, dat lange tijd om de titel streed maar uiteindelijk op één punt achter kampioen RKDES eindigde, kwam na een kwartier op voorsprong. Osman Payas mocht na een schitterende steekpass van Baris Irmak alleen op OSM-doelman Paul van de Bosch af gaan en schoot raak. Even daarvoor had AGB misschien wel een penalty verdiend toen de doorgebroken Ahmet Copur in het zestienmetergebied leek te worden gevloerd door een OSM’er.

OSM, ook een derdeklasser, kwam na een half uur bijna op 1-1 maar Nessie Imac was AGB’s reddende engel door de bal op de doellijn te keren. Een kwartier later viel de 1-1 alsnog; doelman Ismail Bekmez kreeg zijn handen nog tegen de bal maar zag het schot van Rafael Markus uiteindelijk in het doel belanden.

Beide teams weigerden berekend te spelen, zoals regelmatig te zien in heenwedstrijden van de Champions League, waardoor de toeschouwers een aantrekkelijk duel kregen voorgeschoteld. Het in de loop van de tweede helft inbrengen van de aanvallers Muhammet Kocak (terug na een langdurige schorsing) en Esref Samat bevestigde AGB’s jacht op de winst. Die winst, of in ieder geval een voorsprong, leek er ook te komen toen na 71 minuten Payas de bal breed legde op Kocak en de ingevallen spits de bal voor het intikken had. De topscorer van AGB treuzelde echter te lang en schoot tegen Van de Bosch aan.

De topscorer van OSM, Martijn Steenhof, was tien minuten later wél doeltreffend en liet van dichtbij de 1-2 aantekenen. Toen Wesley Zoolingen snel daarna voor 1-3 zorgde borrelde de frustratie bij AGB op. Ersin Sener en Cinan Kambur liepen in die fase tegen een fatale gele kaart aan en zijn hierdoor geschorst voor de terugwedstrijd in Maarssen. In blessuretijd bezorgde Cakir met mogelijk een heel belangrijke treffer de Turks-Amsterdamse club een betere uitgangspositie door na een scrimmage de bal over de lijn te werken: 2-3.

“De gele kaart van Ersin vond ik onnodig”, zegt Cebar. “Ersin leek wel om een kaart te vragen, zo lang bleef hij doorpraten. Niet slim, en hij is nog wel een leraar! Of de schorsingen problemen opleveren voor volgende week? Ik heb niet een heel grote selectie maar we komen er wel uit. We moeten volgende week gewoon winnen.”

Verslaggever: Dylan Hoekzema