Foto Mario Wormhoudt | AGB eindigde de thuiswedstrijd tegen DSOV met negen man (1-1)

AGB houdt met negen man stand tegen DSOV

AGB is ondanks het gelijke spel tegen DSOV alleen koploper in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Senel Cebar speelde een half uur met negen man. Het werd uiteindelijk 1-1, maar er had meer ingezeten als Lesley van Dams tien minuten voor tijd geen strafschop had gemist voor AGB.

Het was een krankzinnige wedstrijd op Sportpark Ookmeer. AGB nam al na negen minuten de leiding nadat Omar El Aamrani een voorzet van Gary Bouwmeester goed afrondde (1-0). Drie minuten later was het echter al weer gelijk toen Just van Wijk doelman Mitchell Vincken wist te verschalken (1-1). Het was de opmaat van een leuke wedstrijd.

Foto Mario Wormhoudt: Mitchell de Vries

Het werd in ieder geval een wedstrijd waarin veel spektakel zat. Al was het niet altijd even positief. Scheidsrechter Has stuurde Nessie Imac met twee keer geel naar de kant. Eerst bestrafte hij ene overtreding en door een opmerking van Imac kreeg hij direct zijn tweede gele kaart. AGB moest dus zeventig minuten verder met een man minder.

Ondanks die minderheid was de ploeg van Cebar verreweg de bovenliggende partij. Het ontbrak de Amsterdammers alleen aan doelpunten. Na rust moest AGB verder zonder doelman Vincken die met hamstring klachten achter bleef in de kleedkamer. Het zou een wissel worden met gevolgen.

Foto Mario Wormhoudt: Tweede doelman Yavuz Sonmez kreeg rood en liep een zware blessure op

Zijn vervanger Yavuz Sönmez moest er namelijk een kwartier na rust vanaf nadat hij de doorgebroken Joey Carolina had neergehaald. Een direct rode kaart was het gevolg voor Sönmez die aan de overtreding ook nog een zware blessure overhield aan zijn knie. Gevreesd wordt voor een gescheurde knieband of meniscus.

Zo heb je twee keepers en zo heb je er geen eentje meer. Speler Sergio Comvalius trok het keepersshirt aan en AGB moest een half uur zien te overleven met negen man. Comvalius: “ Ik heb vroeger in de jeugd bij DWV ook een nog een half jaartje gekeept en op trainen sta ik ook wel eens op doel. Ik heb dus geen moment getwijfeld toen Sönmez er uit moest. Ik was zeker van mijn zaak.”

Foto Mario Wormhoudt: aanvaller Sergio Comvalius gooit zich als doelman volledig in de strijd
Foto Mario Wormhoudt: Aanvaller Sergio Comvalius gooit zich als doelman volledig in de strijd

Tien minuten voor tijd leek Comvalius een cruciale rol te gaan spelen en de afloop van het duel te bepalen. Met een verre uittrap (tot zo’n twinitig meter van het doel van DSOV) bereikte hij Gary Bouwmeester. De spits werd gevloerd en een strafschop volgde. Lesley van Dams schoot de strafschop vervolgens op de lat.

In de resterende minuten kwam AGB nog goed weg toen Mickey Brouwer de bal op de lat schoot en Martijn Goedknegt zijn schot twee keer geblokt zag worden. AGB hield stand en is nu de trotse koploper in de tweede klasse B.

Cebar: ‘ Wat een krankzinnige wedstrijd was dit. En zelfs met negen man heb ik nog het gevoel dat we twee punten verloren hebben. “

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de tweede klasse B.