AGB houdt van spanning

AGB leek na de zege op concurrent RKDES vorige week op weg naar de titel maar in de derde klasse C is niets wat het lijkt. De ploeg van Senel Cebar verloor van hekkensluiter Hillegom met 3-2 en zag RKDES weer tot op een punt naderen.

Cebar: “Schrijf maar op dat die jongens het bewust hebben gedaan om het spannend te houden.” De trainer die dacht een rustig middagje voor de boeg te hebben sprak zijn woorden lachend uit. Cebar: “Ik lach inderdaad. Wat moet ik doen? Ik had bijna zelf voetbalschoenen aangetrokken. Het zal de druk wel zijn.”

Er was eigenlijk helmaal niets aan de hand in de eerste twintig minuten. AGB domineerde en had zonder dat het echt tegenstand kreeg gewoon met twee of drie nul voor moeten staan. Dat dat niet gebeurde had de ploeg van Cebar volledig aan zich zelf te danken. Het kreeg zelfs de deksel op haar neus toen knullig balverlies een treffer voor Hillegom opleverde. AGB was amper van de schrik bekomen of het stond al 2-0 voor de thuisploeg.  Cebar: “Toch pakten we daarna de draad weer op. Hillegom staat niet voor niets laatste (voor vandaag, red.) en via twee treffers van Necmettin Imac, waarvan eentje uit een vrije trap van 25 meter, stonden we nog voor rust gelijk.”

In de rust zette Cebar nog even alles op een rijtje en benadrukte dat zijn ploeg absoluut voor de overwinning moest gaan. Zeker toen Hillegom in de 75ste minuut wederom op voorsprong kwam. Cebar: “We hebben toen alle risico genomen. Zijn 1 op 1 gaan spelen, echt alles of niets. Aan een gelijkspel hebben we niets.” Grote kansen leverde dat niet meer op en de thuisploeg snoepte professioneel de tijd op. Het kan wel eens een hele dure nederlaag zijn voor AGB dat RKDES (4-0 zege op DWS) nu tot op één punt ziet naderen. Cebar: “Na afloop was het tien minuten stil in de kleedkamer en daarna was iedereen al weer bezig met de volgende wedstrijd. Het zou zo maar kunnen zijn dat we dan kampioen worden ook als is de voorsprong minimaal. Wij spelen thuis tegen VVA/Spartaan en RKDES gaat op bezoek bij Sporting Martinus. Ik zie RKDES daar niet zomaar winnen.”

De bijna hilarische strijd om de titel wordt op zes mei vervolgd. Of het dan beslist wordt is de grote vraag want zoals Cebar zei “AGB houdt er van om het spannend te maken”. Een ontknoping op de laatste speeldag ligt dan meer voor de hand. AGB gaat dan op bezoek bij NFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!