AGB in slotfase langs IVV

In de zondag derdeklasse C is AGB weer gedeeld koploper. Het moest hiervoor wel heel diep gaan op bezoek bij hekkensluiter IVV. Nessie Imac werd de gevierde man met het winnende doelpunt in de 90ste minuut. Voor AGB was dit pas de eerste overwinning sinds de winteronderbreking.

De Amsterdamse formatie begon aan dit inhaalduel in de wetenschap dat het bij een overwinning op gelijke hoogte zou komen met OSV. In de openingsfase viel hier echter weinig van te merken. Na een kwartier begon AGB pas echt wakker te worden. Na een afgeslagen bal vond Rasim Yalcin IVV doelman Michael Bok op zijn weg.

ivvagb3

Sergio Comvalius was ook nog tweemaal dicht bij de openingstreffer. De grootste momenten van opwinding waren er vlak voor het rustsignaal. Nessie Imac raakte namens AGB de kruising en in de rebound kon Lesley Roy van Dams het niet afmaken. Aan de andere kant kreeg Dean Huisman een grote kans op aangeven van Wesley Grit, hij schoot de bal wild over.

ivvagb4

In de tweede helft ging de wedstrijd in een hoog tempo door. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Nick Ruijmgaart redde met de voeten  op een schot van Huisman. Vervolgens nam AGB weer het initiatief. Michael Bok bleek een grote sta in de weg door pogingen van invaller Benhammouch en Yalcin onschadelijk te maken. Bij een van de spaarzame uitvallen van IVV in de tweede helft was het nog een invaller, Bryan Molenaar, die Erdal Tunc in de luren legde en vrij kon doorlopen op Ruijmgaart. Laatstgenoemde verrichte een cruciale redding.

ivvagb2

In de laatste minuten probeerde Rasim Yalcin het nog maar eens en Bok kon weer een hand tegen de bal krijgen. Nessie Imac stond op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken. Hij zorgde voor een explosie van vreugde bij alles en iedereen wat AGB liefhad en dompelde het arme IVV in diepe rouw. 

ivvagb5

De ploeg van Senel Cebar is na vandaag weer terug aan de kop van de ranglijst. In de afgelopen wedstrijden liet AGB behoorlijk wat punten liggen waardoor de ruime voorsprong verloren ging. AGB en OSV hebben allebij 31 punten maar ook Arsenal en Diemen doen nog volop mee. Charles Loots wist sinds zijn aanstelling bij IVV nog geen wedstrijd te winnen en blijft de rode lantaarndrager.

Verslag: Maarten Daniëls

Foto’s: John Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)