AGB knokt zich met man minder in blessuretijd naast VVIJ

AGB is er niet in geslaagd het gat met haar achtervolgers in de zondag tweede klasse B te vergroten. Ondank de legio kansen die de ploeg van Senel Cebar in de eerste helft kreeg, mocht het uiteindelijk opgelucht adem halen dat het in de extra tijd nog de 2-2 wist te maken tegen VVIJ. Quincy Molly kreeg vlak voor rust de rode kaart.

“Lesley van Dams, Gary Bouwmeester, Omar el Aamrani kregen wel acht kansen in de eerste helft. Zelfs vanaf een paar meter wisten ze niet te scoren. Ongelofelijk wat een kansen hebben wij gehad. Ik denk dat ik de komende week op de training wel weet wat ik ze laat doen”, foetert trainer Senel Cebar na afloop van de wedstrijd. Aan de andere kant was de oefenmeester opgelucht dat AGB toch nog een punt aan het duel had overgehouden. “Ik had de hoop al opgegeven toen VVIJ in de blessuretijd de 1-2 maakte.”

Het was aanvankelijk éénrichtingsverkeer. AGB domineerde de wedstrijd volledig en kreeg kans na kans. Van Dams (drie keer), Bouwmeester (2x) en El Aamrani (2x) wisten echter de mooiste kansen om zeep te helpen in de eerste helft. “Als we er daar drie of vier van maken, dan is dat nog een slecht rendement. Ik heb echt nog nooit zo’n helft gezien waarin we zoveel kansen krijgen en niet scoren.”

Nadat Quincy Molly vlak voor rust de rode kaart kreeg wegens een domme overtreding op de middenlijn (“Dat vond ik wel wat te zwaar gestraft”) leek het na de hervatting toch nog goed te komen toen Cihan Kambur voor de 1-0 zorgde. Cebar: “Hij kapte twee man uit en rondde prachtig af door de bal in de kruising te schieten.” Het gebeurde tien minuten na rust, maar het was niet het signaal voor de ploeg uit IJsselstein om meer ruimte weg te geven.

Een kwartier voor tijd kwam VVIJ toch op gelijke hoogte. “Een schot uit de tweede lijn werd gekraakt en kwam in de kluts terecht.” Peter Woest was attent en klopte eenvoudig doelman Mitchell Vincken. De gemiste kansen uit de eerste helft voelden nu nog pijnlijker aan. Zeker toen Bob de Vries in de blessuretijd ook nog voor de 1-2 wist te zorgen. Cebar: “Ik had de moed al opgegeven.” Toch zorgde Rasim Yalcin vanuit een vrije trap in de 93ste minuut alsnog voor de gelijkmaker (2-2).

“Natuurlijk ben ik blij dat we nog een punt hebben, maar gezien de hele wedstrijd baal ik er behoorlijk van dat we twee punten hebben verloren. We hadden er twaalf voor moeten staan op Pancratius in plaats van de tien punten voorsprong die we nu hebben. Komende zondag moeten we naar DCG. Een mooie derby. Laat ik zeggen dat we wat recht te zetten hebben.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)