AGB knokt zich op vechtlust langs DCG

In de zondag tweede klasse B blijft AGB het goed doen. De ploeg van Senel Cebar won in eigen huis met 3-0 van DCG. Gary Bouwmeester, die jarenlang voor DCG speelde, maakte de openingstreffer.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg AGB een levensgrote kans om op voorsprong te komen maar het lukte Lesley van Dams niet om de bal in het netje te krijgen. Beide ploegen speelden geen hoogstaande wedstrijd en het publiek kreeg aan het begin van de eerste helft dan ook maar weinig kansen te zien. Bouwmeester kreeg in de dertiende minuut een goede mogelijkheid om de score te openen en namens DCG was Samir Bouttar twee keer dichtbij de openingstreffer.

bouwmeester-in-duel-met-sefa

Pas in de 37e minuut kwam het duel eindelijk tot leven. Na een goede individuele actie was het Gary Bouwmeester die zijn oude club pijn deed door te scoren (1-0). Een paar minuten later had AGB zelfs een tweede treffer moeten maken maar het lukte zowel Omar el Aamrani als Nessie Imac niet om keeper Desmond van de Moot te passeren.

Uiteindelijk kreeg AGB vlak voor rust toch waar het recht op had. Sergio Comvalius schoot de bal vanaf een meter of vijfentwintig met de buitenkant van de voet op fenomenale wijze de kruising in waardoor AGB met een comfortabele voorsprong de kleedkamers kon gaan opzoeken.

amghar-el-yettefi-en-kambur-strijden-om-de-bal

Na rust kwam DCG steeds beter in de wedstrijd maar het lukte de ploeg van Danny van de Moot maar niet om de bal tegen de touwen te krijgen. Steeds weer was de eindpass of de afronding niet goed genoeg om keeper Mitchel Vincken te passeren.

Beide ploegen speelde in de tweede helft op het scherpst van de snede en de scheidsrechter had er zijn handen vol om aan om de wedstrijd in goede banen te leidden. Maar waar DCG een prima tweede helft speelde lieten de bezoekers de wedstrijd in de slotfase nog lopen. Invaller Mineo Berrenstein kopte goed door op Omar el Aamrani en laatstgenoemde schoot de bal tegendraads de verre hoek in en bracht daarmee de 3-0 op het scorebord.

bouwmeester-en-el-yettefi

In de laatste minuut van de wedstrijd werd de malaise voor DCG bijna nog groter toen Sefa Izmir wilde terugkoppen op de al uitgekomen Van der Moot en de bal nog bijna in de eigen goal verdween.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt