AGB komt goed weg ondanks nederlaag tegen Hooglanderveen

In de zondag tweede klasse B heeft koploper AGB voor de derde keer op rij niet weten te winnen. Hooglanderveen was net als eerder dit seizoen te sterk: 1-2. Omdat Hoofddorp (1-1 tegen DCG) en Pancratius (2-0 verlies bij Kampong) ook niet wisten te winnen blijft de voorsprong van AGB zo goed als intact.

”Ik ben enorm teleurgesteld in het voetbal, het was echt een collectief falen vandaag”, waren de harde woorden van Senel Cebar na afloop van de wedstrijd. ”Die jongens waren allemaal een kop groter en wij gaan alsnog de lange bal spelen.” De oefenmeester zag zijn elftal na een half uur spelen wel aan de leiding komen. Omar el Aamrani werd in het strafschopgebied in de rug gelopen door Oscar Cardoze en liet zich slim vallen. Nessie Imac benutte de toegekende strafschop: 1-0.

Dit was een doelpunt dat de wedstrijd absoluut nodig had. Cihan Kambur kopte tegendraads in maar zag zijn inzet gepakt worden door Rob v.d. Grootevheen. Hierna was het Hooglanderveen dat de klok sloeg. Doelman Mitchel Vincken tastte mis bij een indraaiende voorzet en werd gered door de paal. Het zou uitstel van executie blijken. Nadat Danny de Graaf een grote kans liet liggen was het Ruud Vos die bij een hoekschop ongedekt de gelijkmaker mocht binnenkoppen. Zo kreeg AGB een forse dreun te verwerken op slag van rust.

In het tweede bedrijf zag Cebar AGB steeds verder wegzakken. Waar het creëren van kansen in de eerste helft al moeizaam ging bleek dit nu een nog grotere opgave. Hooglanderveen bleef gokken op haar fysieke kracht en was absoluut het gevaarlijkst. Een kopbal van Roy Tomassen ging via de vingertoppen van Vincken richting het doel. Gelukkig voor AGB stond Kevin Coenraad op de lijn en de verdediger wist de bal via de lat weg te koppen. De spanning nam meer en meer toe richting de slotfase.

Het duurde niet lang voordat de gasten zichzelf zouden belonen. Laslo Duister dook op bij de eerste paal en de spits kopte raak via de vingertoppen van Vincken: 1-2. AGB kon in de resterende twintig minuten geen vuist meer maken. Het kwam niet verder dan een afzwaaier van Mineo Berrenstein. ”We hebben geen kopduel gewonnen”, zegt Cebar. We misten Lesley (van Dams red.) ook wel vandaag. Die had last van zijn enkel. Hij had misschien wel kunnen spelen maar dan zou hij het duel van volgende week waarschijnlijk moeten missen.”

AGB neemt het dan op tegen Hoofddorp en het moet een paar weken later ook nog op bezoek bij Pancratius. Het moge duidelijk zijn dat deze wedstrijden cruciaal zijn voor het kampioenschap. ”Er komt nu een stukje meer druk bij kijken. Ik merk ook dat de spanning toeneemt bij de spelers. Ik probeer alles een beetje te temperen. We hebben sowieso al een fantastisch seizoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.