Gelijkspel tegen SCH’44 stelt feestje van AGB nog even uit

Het is koploper AGB niet gelukt om de titel van de zondag tweede klasse B binnen te halen. Op eigen veld bleef het tegen SCH’44 steken op een gelijkspel: 1-1. Met het puntverlies komt de koppositie niet in gevaar, want de concurrentie faalde eveneens. Volgende week kan het karwei bij United/DAVO worden afgemaakt.

Al voor het duel begon steeg er gejuich op langs de lijn. Achtervolger Hoofddorp stond na een kwartier op een 1-0 achterstand tegen Pancratius. Mocht die stand zo blijven, dan had de thuisploeg genoeg aan een gelijkspel. Dat ene punt bleek al een hele opgave, want in het elftal van trainer Senel Cebar leek spanning te zitten. Het oogde alles behalve soepel en dus was het SCH’44 dat de kansen creëerde. Dat resulteerde na 25 minuten in een strafschop. Doelman Mitchel Vincken ging in de fout en de scheidsrechter wees naar de stip. Koelbloedig maakte Erwin van der Klis de 0-1.

AGB bleef in de eerste helft moeite houden met het elftal uit Harmelen. Zij braken een aantal keer gevaarlijk uit, maar Vincken verdedigde zijn doel uitstekend. Kansen voor de thuisploeg bleven zo goed als uit. Uit een vrije trap vlak voor rust raakte Nessie Imac de paal, maar daar bleef het bij.

In de tweede helft kwam er een fanatieker en herkenbaarder AGB het veld op. Het kwam na een uur spelen dan ook terecht op gelijke hoogte. Uit een hoekschop wist Hayri Cakir de bal de rechterbovenhoek in te jagen. En dus was de stand gelijk, maar had Hoofddorp intussen ook de stand gelijk getrokken. Daardoor was er nog een doelpunt nodig om het kampioenschap op eigen veld te kunnen binnenhalen. Dus werd het eenrichtingsverkeer, wat nog eens toenam toen SCH’44 met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Dustin van Doorn. De aanval werd continu gezocht en de bezoekers kwamen amper meer op de helft van AGB. De vele pogingen resulteerden echter niet in het gewenste resultaat, want de scheidsrechter floot af na bijna 97 minuten voetbal en de stand was nog altijd 1-1.

“Laat ik vooropstellen dat je altijd op eigen veld kampioen wil worden”, aldus AGB-trainer Cebar. “Dus het is jammer dat dat niet gelukt is, maar ik weet zeker dat het goedkomt.” De voorsprong blijft namelijk zes punten, met nog twee duels te spelen. “We hebben aan een punt genoeg”, weet ook de oefenmeester. “Maar het is wel jammer dat het vandaag niet lukt.” Ook de prestatie van zijn ploeg roept gemengde gevoelens op, want voor velen is dit de eerste kans op een kampioenschap op dit niveau. “Veel van de jongens zijn dit nog niet gewend, dus dan is het niet gek dat er wat spanning in zit”, doelt hij met name op de eerste helft. “Dan is het knap hoe het in de tweede helft gaat en had ik ook het idee dat we de overwinning wel over de streep zouden trekken toen het gelijk werd. Nu zullen we het volgende week moeten doen.”

Bekijk morgen de uitgebreide samenvatting en reacties. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Josta van Zoonen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!