Home / Algemeen / AGB loopt na rust uit op AFC’34

AGB loopt na rust uit op AFC’34

AGB heeft zich knap in de subtop van de zondag eerste klasse A genesteld. De ploeg van Imdat Ilguy was met duidelijke cijfers te sterk voor AFC’34 (0-4) en klom daardoor naar de vijfde plaats.

Waar Imdat Ilguy voorafgaand aan de competitie waakte voor een te hoog verwachtingspatroon voor AGB, hebben de Amsterdammers na de eerste vijf wedstrijden (gestaakt duel tegen Zaanlandia niet meegerekend) toch al negen punten bij elkaar geraapt. “Daar ben ik zeker tevreden over”, klinkt het opgetogen. “En het kan ook alleen maar beter. Afgelopen weken moest ik bijvoorbeeld veel andere spelers laten spelen, nu worden we steeds completer.”

In Alkmaar was AGB duidelijk de betere ploeg, al konden de bezoekers dit pas in de tweede helft tot uiting brengen in de stand. Voor rust dachten de Amsterdammers de score te openen, maar zag de scheidsrechter niet dat de bal de doellijn had gepasseerd. “In de eerste helft waren we niet slecht, maar wel afwachtend. AFC’34 kon daardoor ook een paar keer uitvoetballen. In de rust hebben we het anders neergezet en daarna kwam AFC’34 er eigenlijk niet meer uit.”

Zo’n tien minuten na de theepauze opende Younes Makraou met een goed schot de score: 0-1. Nog geen tien minuten later verdubbelde Arsenio Dihalu de voorsprong door een benutte strafschop, nadat de van een schorsing teruggekeerde Hursut Meric (kreeg rood tegen Zaanlandia, red.) werd neergehaald. Diezelfde Dihalu deed zijn oude club – in de zomer maakte hij de overstap vanuit Alkmaar naar Amsterdam – vervolgens opnieuw pijn. Een fraaie krul van buiten de zestien leverde de 0-3 op.

AGB reeg de kansen aaneen en de 0-3 tussenstand was op dat moment slechts een magere afspiegeling van het krachtsverschil. “Het had 1-8 moeten worden”, zei Ilguy daarover. Het werd uiteindelijk 0-4. Twee minuten voor tijd werkte de van EDO overgekomen Yigitcan Cayir een voorzet van Mineo Berrenstein binnen.

Door de overwinning bezetten de Amsterdammers nu de vijfde plek. Voor volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op de planning, op bezoek bij Legmeervogels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach | AGB-aanvoerder Hursut Meric