AGB maakt geen fout tegen IVV en is kampioen

AGB heeft zich vanmiddag tot kampioen weten te kronen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Senel Cebar moest winnen om Arsenal achter zich te houden op de ranglijst en was uiteindelijk met 2-0 te sterk voor IVV.

AGB ging na het eerste fluitsignaal meteen furieus van start, maar het lukte de Amsterdammers niet om een gaatje te vinden in de defensie van de Landsmeerders. Een schot van Rasim Yalcin was de enige kans die de thuisploeg in het eerste kwartier wist te creëren. IVV hield de poorten achterin goed dicht en probeerde via de counter zelf een treffer te forceren, maar verder dan twee kleine kansen voor Michel Lion en Dean Huisman kwamen de bezoekers niet.

Schot Anass Benhammouch

AGB ging vervolgens meer aandringen om voor rust nog een treffer te produceren. Comvalius probeerde tot tweemaal toe keeper Guus Zuidema te passeren, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de sluitpost van IVV. Vlak voor het rustsignaal moest IVV met tien man verder nadat spits Michel Lion een stevige overtreding maakte op Thijs Gerritsen en met een directe rode kaart het veld kon verlaten.

AGB Kampioen

Ook in de tweede helft was het AGB dat het spel maakte en IVV dat probeerde tegen te houden. Hoewel de uitploeg niet gemakkelijk kansen weggaf lukte het AGB zo nu en dan wel om een gaatje in de defensie te vinden. Na een fantastische individuele actie was Cihan Kambur na een uur spelen dichtbij de openingstreffer maar het schot van de middenvelder werd door Zuidema gepareerd. Toch lukte het AGB om twintig minuten voor tijd de bevrijdende treffer te maken. Een voorzet van Lesley van Dams werd door keeper Zuidema in de eigen goal getikt waardoor AGB de titel voor het grijpen had.

Nick Ruijmgaart

Met de steun van het massaal toegestroomde publiek was het Sergio Comvalius die vijf minuten voor tijd de wedstrijd op slot gooide. Hoewel zijn inzet in eerste instantie nog werd gekeerd, ramde de spits de bal in de rebound snoeihard in het dak van het goal en stonden de laatste vijf minuten vooral in het teken van feest.

Trainer Senel Cebar gunde keeper Nick Ruijmgaart vervolgens nog een publiekswissel. De 36-jarige keeper werd door zijn medespelers van het veld gedragen waarna al snel het laatste fluitsignaal volgde en de spelers massaal het veld op rende om het kampioenschap te vieren. IVV mag zich door de nederlaag gaan opmaken voor de nacompetitie.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in de derde klasse C. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt