AGB met ruime cijfers langs NVC

AGB heeft in de zondag eerste klasse A uitstekende zaken gedaan door te winnen van NVC. Op eigen veld versloeg de ploeg van Imdat Ilguy de bezoekers uit Naarden met 4-0. De Amsterdammers klimmen door de overwinning naar de vijfde plek op de ranglijst.

In de openingsfase van het duel ging het gelijk op. AGB was na een paar minuten voor het eerst gevaarlijk, maar Bakary Jobe werd gehinderd door de doelman, waardoor hij niet tot een succesvolle scoringskans kwam. Even later was Jobe opnieuw dreigend met een individuele actie, maar wist hij met zijn voorzet geen medespeler te vinden. Na tien minuten spelen was NVC het dichtst bij de openingstreffer. Het schot van Servanio Martina ging echter net naast. De spits van NVC was nog niet scherp voor het doel, want een paar minuten later schoot hij in kansrijke positie weer naast.

Na een klein kwartier spelen kreeg AGB een vrije trap net buiten de zestien meter, die vervolgens op fraaie wijze snoeihard werd binnen geschoten door Younes Makraou: 1-0. Zeven minuten later zat AGB helemaal op rozen. Na hands in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Dit buitenkansje was wel besteed aan aanvoerder Hursut Meric: 2-0. Ondanks de voorsprong had AGB het nodige geluk dat Servanio Martina op een paar meter van het doel over kopte. Vijf minuten voor rust redde Dagasan uitstekend op een afstandsschot van aanvoerder Gilliam Hund, waardoor de thuisploeg ging rusten met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft gingen de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot grote kansen leidde dit niet. AGB hield de controle en sloeg zelf toe. Jobe draaide zich knap vrij en schoot met een droge knal in de korte hoek raak: 3-0. Het verzet van de ploeg uit Naarden was hierna gebroken en twintig minuten voor tijd breidden de Amsterdammers de voorsprong uit naar 4-0. Nabil Haddouzi tikte de bal op aangeven van Makraou via de binnenkant van de paal binnen. NVC was niet bij machte om nog wat terug te doen. AGB kreeg nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het bleef bij 4-0.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Foto’s: Mario Wormhoudt