AGB nog met moeite langs tiental van Hoofddorp

AGB heeft de valse seizoenstart van vorige week (4-2 verlies tegen JOS/Watergraafsmeer) vandaag goedgemaakt door op eigen veld van Hoofddorp te winnen: 4-1. Hoewel de Amsterdammers lange tijd met een man meer speelden, kon de ploeg pas in de slotfase de drie punten veiligstellen.

Het spel ging voor beide teams redelijk gelijk op, al wist AGB wel een licht overwicht te behalen. Maar net als vorige week wist de ploeg van Imdat Ilguy dit overwicht wel om te zetten in kansen, maar niet in doelpunten. “Die kansen, die moeten er gewoon in”, was Ilguy stellig. Op slag van rust veranderde de balans in de wedstrijd. Hoofddorp-verdediger Boi Postma zag zijn tweede gele kaart en kon vertrekken, waarmee de bezoekers de wedstrijd in ondertal moesten afmaken. AGB sloeg meteen toe: uit een corner wist Rahim Abdul de 1-0 binnen te koppen.

Ook na de rust bleef het beeld hetzelfde: overwicht van AGB zonder doelpunten. Pas na zeventig minuten zette Amine Ennali de 2-0 op het bord. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten: namens de bezoekers maakte Sven Wierda direct daarna de aansluitingstreffer. “Als we tegen tien man spelen, dan moeten we de rust bewaren, positiespel gaan spelen. Daarin zijn we heel erg slordig geweest”, zag Ilguy ontevreden. “Zo brengen ze (Hoofddorp, red.) de wedstrijd weer tot leven.”

Was het in de eerste helft een rode kaart die de status quo doorbrak, vlak voor het eindsignaal was het een duwfout van Hoofddorp in het strafschopgebied die AGB een penalty bezorgde. Arsenio Dihalu bleef koel: 3-1. Om de zege nog iets veiliger te stellen, belandde de bal na een goede aanval van AGB via Hoofddorp-doelman Jan Ziere in het doel voor een 4-1 eindstand.

Ilguy was nog niet tevreden over het vertoonde spel. “Het spelletje dat ik wil spelen kunnen we nog niet spelen, dus moeten we improviseren. We moeten er rustig naartoe bouwen. We hebben hebben een volledig nieuw elftal en willen stabiele eersteklasser worden. Daar zit een bepaald groeiproces in.”

Na twee speelronden bezet AGB de vijfde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Peter Seijmour